Met ronkende motoren vertrekken zaterdagmorgen tussen 10.00-10.15 uur exact 44 motoren, met in het zijspan jongeren en ouderen met een beperking. Het is de start van de 35e Enterrun, georganiseerd door  EMC. Het grote aantal deelnemers overtreft alle verwachtingen en er is zelfs een deelnemer uit Vlissingen.

Onder de motoren veel van het merk Moto Guzzi, maar daarnaast ook veel BMW rijders. Rond 9.00 uur heerste er al een gezonde spanning bij ’t Kluphoes van de EMC.
Zenuwachtige deelnemers die zich afvragen in welke zijspan ze komen. Het liefst de motor van de Keurne (Johan Effink), de prachtige klomp rijdt zoals altijd voorop en is één van de blikvangers van de karavaan.

‘s Morgens rijden ze door een mooi stukje van Twente en hebben pauze in de buurt van Markelo op de parkeerplaats van Café Restaurant “De Poppe”. Tussen de middag is er een maaltijd bij Zalencentrum De Kröl.
Het middagprogramma wordt deze keer verzorgd door speeltuin de Morskieft bij Fleringen.

Omstreeks 16.15 uur rijdt de karavaan Enter weer binnen. Muziekvereniging Enter heeft dan een muzikale verrassing om de dag mee af te sluiten.