Marc Breukink heeft gescoord.

Enter Vooruit heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in een waterkoud Dronten. Tegen ASV Dronten werd het maar liefst 1-4 en door deze overwinning heeft Enter Vooruit de laatste plaats over gedaan aan de tegenstander van deze middag. Een prestatie van formaat! Maar ook een zwaar bevochten overwinning die gezien het spelbeeld met name in de tweede helft verdiend was.

De weersomstandigheden waren zaterdagmiddag niet echt geweldig op sportpark West. Een harde wind dwars over het veld, buien en beide ploegen hadden aanvankelijk moeite met de omstandigheden.
De eerste echte kans in de wedstrijd was na zo’n 8 minuten voor de gastheren. Iedereen bij EV bleef staan na vermeend buitenspel, maar het was Teun Nijhof die redding kon brengen.

Daarna toch ook een aantal mogelijkheden voor EV. Een blunder van de Dronten keeper betekent een kans voor Henri Knol, maar zijn schot gaat een halve meter langs de paal.

Aan de andere kant toch ook kansen voor Dronten. De defensie van EV geeft veel ruimte weg en de snelle en behendige spits van de thuisploeg is telkens gevaarlijk. Na een half uur grijpt Peter Schulte in en haalt Niels Getkate naar de kant en Dylan Siemerink komt in de ploeg. Mathijs Rozemuller en Sietse Velten vormen nu het hart van de defensie bij EV.

In de 38e minuut is het echter toch raak. Achterin let men bij EV even niet goed op, verzuimt men om in te grijpen en is het Bas Maljaars die eenvoudig kan scoren, 1-0. Tot de rust gebeurt er niet veel meer, Dronten houdt wat mensen extra achterin en de rust breekt aan met een 1-0 stand.

Na de thee komt EV goed uit de kleedkamer. Fel op de bal, de tegenstander krijgt geen ruimte in de opbouw en EV krijgt kansen. In de 54e minuut is het raak. Een misverstand bij Dronten levert in eerste instantie een corner op voor EV. Deze wordt snel genomen door Wout Velten, hij speelt de vrij staande Henri Knol aan die de bal richting tweede paal gooit. Het is Ron Smit die vervolgens beide ploegen met een rake kopbal, op gelijke hoogte brengt, 1-1.

Jesse Pultrum komt vervolgens binnen de lijnen voor Marco ter Weel. EV dringt na de gelijkmaker aan, geeft gas en brengt Dronten in de problemen.
Drie minuten later is het opnieuw raak. Henri Knol bereikt met een pass over de gehele breedte Wout Velten. Hij speelt in op Jesse Pultrum die de paal treft maar het is Wim Oosthoek die vervolgens de 1-2 scoort.

Trainer Peter Schulte kent vervolgens een gouden hand van wisselen, als hij Marc Breukink in de ploeg brengt voor de moe gestreden Ron Smit.
Eerst is het Teun Nijhof die met een uiterste krachtsinspanning een bal alsnog tegen de lat tikt. In de counter is het Marc Breukink, amper in het veld die de belangrijke 1-3 scoort.

EV verzuimt daarna om de wedstrijd in het slot te gooien, de ploeg loopt teveel achteruit maar Dronten kan niet echt meer gevaarlijk worden. Bij de thuisploeg ontbreekt de kracht en het zelfvertrouwen en EV kan makkelijk overeind blijven. Vlak voor tijd bekroond Marc Breukink zijn uitstekende invalbeurt met een tweede treffer en zet de 1-4 op het scorebord.

Het is tevens de eindstand in een wedstrijd waarin EV met name in de tweede helft liet zien dat het erg goed kan voetballen en met een flink portie inzet gaat voor klassenbehoud.
Volgende week speelt EV thuis tegen Hierden.

Uitslagen overige wedstrijden:
DZC – Ede 1-2
DOS ’37 – Barneveld 2-3
Scherpenzeel -KHC 1-1
De Merino’s – Nijkerk 0-2
Nunspeet – Go Ahead Kampen 1-4
Hierden – Bennekom 0-3