Gerard Krake.

De afgelopen twee weekenden is er weer volop gevlogen met de duiven. Het weer was goed voor de duiven om naar huis te komen en er waren verschillende winnaars te feliciteren.  In het weekend van 4 juni was het de combinatie Buursink – Pluimers die Chalons en Champagne (403 km.) op hun naam schreven en daarmee de 10e NPO (Semi Nationaal) tegen 12004 duiven wonnen.


Gerard Scholten

Een topprestatie voor duivenmelkers die in deze hoek van het land wonen. Gerard Scholten die een fervent lange afstanden vlieger is en daar zijn duivenstam op aan heeft gepast, won de vlucht vanuit Limoges (809 km.) en deed zijn naam van “Fondman” alle eer aan.

Daarmee was het voor dat weekend nog niet gedaan, want er stond ook nog Sermaises (540 km.) op het programma, wat ook ten prooi viel aan de combinatie Buursink-Pluimers en dat betekende feest aan de Zuidermaatweg.

Zaterdag 11 juni was de dag van Gerard Krake, die op de vlucht vanuit het Belgische Quievrain (290 km.) de eerste en tweede prijs won in de vereniging en de 13e en 18e prijs in de Afdeling tegen 11835 duiven in de wedstrijd.

Een fantastische prestatie van de duiven van Gerard, die, zoals boze tongen beweren, harder zijn gaan vliegen vanaf de tijd, dat Gerard’s broer Harrie zaterdags komt kijken naar de terugkomst van de duiven bij Gerard.

Combinatie Buursink-Pluimers.

In een tijdbestek van een half uur waren alle duiven terug op de hokken. Dennis Beverdam deed goede zaken met vier duiven bij de eerste tien. De combinatie Buursink-Pluimers was wederom succesvol met een overwinning op de tweede vlucht van de dag, Fontenay sur Eure (563 km.).

De eerste tien op Quievrain:
1 en 2: Gerard Krake
3, 4, 5 en 7: Dennis Beverdam
6 en 9: Jan Scholten en Zn.
8 en 10: Combinatie Buursink – Pluimers

De eerste tien Fontenay sur Eure:
1 en 4: Combinatie Buursink – Pluimers
2, 3 en 9: Johan Nibbelink
5: Johan Kalenkamp
6: Wendy Eertink