De Talenter, winnaar bij de loopgroepen.

Het was fris en zonnig donderdagmorgen, maar voor de honderden leerlingen van de basisscholen was dit geen belemmeringen. Zoals gebruikelijk verzamelde iedereen zich weer op de parkeerplaats naast de RK kerk, voor de traditionele optocht. Deze werd vier jaar geleden voor de laatste keer gehouden. Met de Muziekvereniging Enter voorop slingerde een bonte stoet kinderen op versierde wagens of als groep door Enter.

Ook dit jaar was het enthousiasme groot bij de vele belangstellenden langs de route. De optocht eindigde bij het Dorpsplein waar ze werden opgewacht door honderden ouders, broertjes, zusjes en belangstellenden.

Aansluitend werd de prijsuitreiking gedaan door burgemeester Tigchelaar die samen met de wethouders Ter Keurst en Kortenhoeven naar Enter was gekomen. Voor de burgemeester was het de eerste keer dat ze een kinderoptocht meemaakte.
“Het was indrukwekkend, geweldig zoal het er uit zag. Ik neem aan dat veel moeders uren achter de naaimachine hebben gezeten, maar het resultaat was ook prachtig” aldus de burgemeester.

Ook dit jaar had de jury een moeilijke opdracht maar de uitslag was als volgt:

Wagens:

  1. Roerganger (1 – 3) Power met mest.
  2. Wegwijzer (1 – 2) Mondriaan.
  3. Roerganger (8) Knallend vuurwerk.

Loopgroepen:

  1. Talenter (1 – 4) Tijd zal het leren.
  2. Wegwijzer ( 3 – 4) Confetti scheetjes.
  3. Roerganger (6) Skittels.