Foto Bert Bronsvoort

Cultureel genieten en ontspannen fietsen, deze combinatie is in de hele maand augustus mogelijk in de gemeente Wierden. Stichting De Welle heeft een prachtige fietstocht uitgezet langs een expositie, waarbij de veertien winnende foto’s van ‘Het mooiste kiekje’ in de buitenlucht ten toon worden gesteld.

Fotoproject
Afgelopen winter vond De Welle het tijd om zowel letterlijk als figuurlijk wat extra kleur te geven de donkere dagen door middel van een fotoproject. Alle inwoners van de gemeente Wierden werden uitgedaagd hun mooiste kiekjes aan te leveren over verschillende thema’s. Een oproep waar massaal gehoor aan werd gegeven.
Een vijfkoppige jury, waaronder de fotografen Hans Hodes uit Enter, was unaniem onder de indruk van het niveau van de ingezonden foto’s. Uit alle inzendingen zijn een top 9 en 5 runner-ups aangewezen.

Expositie
Dankzij het Cogas Cultuurfonds en het Oranje Fonds heeft De Welle een expositie in de buitenlucht kunnen realiseren, waarbij de foto’s nu door iedereen te zien zijn.
Alle foto’s zijn geplaatst op privégrond met toestemming van de eigenaren, waardoor een unieke route is ontstaan.
In een begeleidend routeboekje vind u een inleidende tekst van de fotograaf. Het jurycommentaar is terug te vinden in het winnende fotoalbum.

Fietsroute
Wat is er nou mooier dan deze mooie kiekjes combineren met een fietstocht door de prachtige omgeving. Een inspirerende tocht van 55 kilometer leidt u langs alle foto’s, prachtige natuur, voldoende bankjes en picknickplekken, het pondje van Zuna en meerdere rust- en horecapunten (voor een versnapering, het opladen van de fiets of sanitaire stop).

Op de route zijn meerdere parkeerplekken, zodat de route makkelijk opgedeeld kan worden mocht deze te lang zijn om in een keer te fietsen. De route is op eigen gelegenheid te fietsen en wordt u kosteloos aangeboden door De Welle.

Vanaf donderdag 29 juli is het routeboekje gratis af te halen bij het kantoor van De Welle in Wierden, tussen 9.00 – 12.30 uur. Andere afhaalpunten zullen via de website gecommuniceerd worden. De route kan ook gedownload worden. Alle informatie over de expositie, fietsroute en jurycommentaar is HIER te vinden.