Na bijna 48 jaar Rabobank, waarvan hij Rabobank Rijssen-Enter de afgelopen 32 jaar succesvol leidde als directievoorzitter, nam Evert Voortman donderdag afscheid van ‘zijn’ bank, klanten en collega’s. De kalender was onherroepelijk aangeland bij zijn pensioenleeftijd.

Het symposium dat werd georganiseerd ter gelegenheid van zijn afscheid, vond plaats in het Parkgebouw in Rijssen en werd druk bezocht. Meer dan 500 relaties hadden de moeite genomen hem persoonlijk de hand te schudden. Hierdoor was elke stoel in de Herman Wessels zaal bezet.

De belangstellenden werden welkom geheten door de nieuwe directievoorzitter en opvolger van Evert, Hans Brinks.
Vervolgens werd er een lezing gehouden door Cock Grandia over Rijkdom van Karakters. Hiermee benadrukte hij het belang van inlevingsvermogen, oog voor de medemens, de toegevoegde waarde van elk karakter én gaf hij een inkijkje in de manier waarop Evert Voortman al die jaren de bank heeft geleid en op welke bijzondere wijze hij zijn rol heeft vervuld.

In plaats van speeches, werd er een film vertoond waarin een groot aantal betrokkenen een wens voor Evert uitspraken. Hij ontving een passend cadeau uit handen van Marie Louise van Kalmthout, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Evert had vervolgens zelf het laatste woord. Hij bedankte zijn vrouw en familie en wenste Hans heel veel succes in zijn nieuwe rol. Evert: “Ik heb me nog nooit een dag verveeld en altijd met heel veel plezier mijn werk gedaan. De tijd is voorbij gevlogen”.

Evert Voortman trad op 1 maart 1971 in dienst bij de toenmalige Boerenleenbank in Enter. Van 1979 tot 1986 werkte hij bij Rabobank Hilversum, waarna hij in 1986 terug kwam richting Twente en directeur was tot 1993 bij Rabobank Enter.
In 1993 fuseerde Rabobank Enter met Rijssen en was hij directievoorzitter van Rabobank Rijssen-Enter.

Evert Voortman had de gasten gevraagd verder geen cadeaus mee te brengen, maar een donatie t.b.v. Hospice de Reggestroom over te maken. Hiermee haalde hij ruim € 20.000,- op voor dit goede doel, waar hij persoonlijk zeer nauw bij betrokken is.