Wethouder Kortenhoeven en gedeputeerde Van Haaf.

Bij toekomstige evenementen kan Enter voortaan droog zitten of staan. Door de aanschaf van een zogenaamde strechtent (Made in Waalwijk) hoeven evenementen niet meer te worden afgelast vanwege de weersomstandigheden. Sterker nog, de tent is stormbestendig, brandveilig en kan letterlijk tegen een stootje. De aanschaf van de tent is mogelijk gemaakt door een forse bijdrage van de Provincie Overijssel, de gemeente Wierden en de EOV.

Zaterdag zal de tent voor de eerste keer dienst doen tijdens de kerstmarkt. Vrijdagmiddag werd de tent officieel overgedragen aan de EOV, die ook het beheer op zich heeft genomen.

Wethouder Richard Kortenhoeven was in z’n nopjes met de nieuwste aanwinst in Enter: “Toen de herinrichting van de Dorpsstraat was afgerond, moest het Dorpsplein nog wel worden aangepakt. Er kwam toen het verzoek vanuit de EOV om een tent aan te schaffen. We hebben dat als gemeente serieus opgepakt en zie hier, het resultaat. Een tent die breed inzetbaar is voor organisaties en verenigingen in Enter”.

Monique van Haaf, gedeputeerde Provincie Overijssel: “Ik moest wel even achter m’n oor krabben toen we het verzoek kregen om bij te dragen in de aanschaf van een tent. Zo’n verzoek had ik nog nooit eerder gehad. Noem het maar typisch Enters, dat ze met die vraag komen. Ik zie echter dat het geld goed is besteed en ik feliciteer ze met de aankoop”.

De gedeputeerde en wethouder Kortenhoeven deden uiteindelijk de officiële openingshandeling, het sabelen van een fles champagne. Met een welgemikte slag werd de kop van de fles geslagen en kon door de aanwezigen worden geproost op de tent, die zaterdag als dak dient bij de kerstmarkt die om 15.00 uur begint.