Albert Bouwmeester: "...prima jaar achter de rug...".

Maandagavond hield de Stichting Enters Erfgoed z’n jaarlijkse donateursavond weer bij De Kröl. Een mooie opkomst, voorzitter Albert Bouwmeester kon ruim 150 leden welkom heten. In z’n openingswoord blikte de voorzitter nog eens terug op het afgelopen jaar. “Een mooi jaar met veel activiteiten die goed werden bezocht. Met name de Ganzenmarkt en de Slachtvisite trokken veel belangstellenden” aldus de voorzitter.

Feit was wel dat de Ganzenmarkt werd gehouden zonder de ganzen en de traditionele ganzendrijfsters. De vogelgriep gooide roet in het eten en ook dit jaar zullen de ganzen op 13 mei de grote afwezige zijn.

Albert Bouwmeester: “Ondanks dat willen we de markt graag door laten gaan. Probleem is wel dat we op dit moment een tekort hebben aan vrijwilligers, om de ganzenmarkt goed te laten verlopen. We willen graag ook activiteiten voor de jeugd organiseren, maar we hebben dan meer handjes nodig. Dus wil je helpen, laat het ons weten”.

Verheugend was wel dat het met de verbouwing van het Klompen- en zompenmuseum de goede kant op gaat.  Het plan dat vorig jaar werd gepresenteerd, stuitte op felle tegenstand van de omwonenden. Er is nu een nieuwe tekening waar de buurt zich in vinden kan en binnenkort zal Enters Erfgoed met meer informatie naar buiten komen.

Daarna nam Dolf Ruesink het stokje over. De voormalige journalist nam de bezoekers mee naar de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. Een boeiende presentatie en het feest der herkenning. De jaren ook van de wederopbouw, woningnood, verzuiling, protesten maar bovenal vooruitgang en toename van de welvaart.

In de pauze werden André en Jolande van de Kröl in het zonnetjes gezet door voorzitter Albert Bouwmeester. Ook voor Enters Erfgoed is het de laatste keer dat de donateursavond daar gehouden kan worden.

“We zijn hier altijd gastvrij ontvangen en zijn daar enorm dankbaar voor. Je kon altijd alles regelen en we kijken met veel plezier terug op de jaren bij de Kröl” aldus de voorzitter, die een passend cadeau en warme woorden had voor André en Jolande.