Het bestuur van Enters erfgoed maakt zich ernstige zorgen over de voorgenomen bezuinigingen van de gemeente Wierden. Ze heeft daartegen ook bezwaar aangetekend en woensdagavond in de inspraakronde die bezwaren nogmaals onderbouwd.  We worden, aldus het bestuur driedubbel getroffen door de plannen van de gemeente. Met de voorgenomen bezuinigen in de culturele sector, met de voorgenomen verhoging van de OZB en doordat Toerist Info de deuren sluit.

Albert Bouwmeester, voorzitter van Enters Erfgoed: “Maar dat doet niets af aan het voornemen van Enters Erfgoed om haar activiteiten aan de Hogebrink in de volle omvang te willen voortzetten. Vorig jaar is Tourist Info al met haar kantoorfunctie vertrokken uit de locatie van het Klompen-  Zompenmuseum.
Vanaf dat moment worden de musea en de winkel volledig door vrijwilligers van Enters Erfgoed  gerund. Met een nieuwe inrichting en een vernieuwd assortiment producten”.

“En we draaien als nooit tevoren”, aldus Johan Katuin, coördinator vrijwilligers in de winkel. “Het is er gezellig en we hebben meer bezoekers dan in voorgaande jaren.”

Het bestuur van Enters Erfgoed gaat er van uit dat er nog een herziening komt in de plannen van de gemeente en dat zij ook in de toekomst haar musea als onderdeel van Enterse cultuur kan laten openstellen.
En ja, dan zullen ze ook andere toeristen die naar Enter komen en om informatie komen vragen met open armen blijven ontvangen. Ook al gaat het logo en de vlag van Tourist Informatie van de gevel verdwijnen.