Het was maandagavond een feest der herkenning bij de modeshow met kleding uit vervlogen tijden. De donateursavond van Enters Erfgoed stond immers in het teken van kleding uit de afgelopen 70 jaar. Voorzitter van Enter Erfgoed, Albert Bouwmeester, kon ook dit jaar weer een volle zaal bij De Kröl begroeten. “We zijn blij met deze hoge opkomst, dat is toch ook een blijk van waardering voor de vele vrijwilligers”.

Janneke Zwiers was de stalspreekmeester van de avond. In een vlot tempo, met veel kennis van zaken en in onvervalst Eanters, introduceerde ze de mannequins op de catwalk. Dit alles voorzien van deskundig commentaar, mooie details en anekdotes, maar bovenal met veel enthousiasme.
De modeshow liet zien hoe de mode in de afgelopen 70 jaar telkens veranderde, maar tegelijkertijd liet het ook zien dat bepaalde trends ook nu weer hip zijn.

Alles kwam voorbij. Kinderkleding met een hoog Ot en Sien gehalte, jassen (jesse), schorten (schollook of scholk), het Trivera tijdperk, feestjurken, en als uitsmijter van de avond de nachtkleding.
Tussendoor waren er presentaties van Wim Grooten over het maken van midwinterhoorns, Wim Nijenhuis over de restauratie van klompenmachines en Gerald Getkate, over de opleiding van klompenmakers.
Kortom, een prachtige avond, uitstekend georganiseerd met veel passie voor het behoud van het Enters Erfgoed.