Marja Schuitemaker, lid van de Culturele Raad.

De verhalenavond was door corona al twee keer afgelast, maar donderdagavond kon de Culturele Raad Wierden, afdeling Enter toch het groene licht geven. Zes Enternaren vertelden op indringende wijze hun verhaal, waar “Liefde in al zijn facetten” het centrale thema was. De achterzaal Café ’t Zumpke was nagenoeg vol en de aanwezigen luisterden ademloos naar respectievelijk Geert Pluimers, Roselien Slagers, Dirk Velten, Ben ter Haar, Marion Lammertink en Frans Poelman.

De opening van de avond werd gedaan door Marja Schuitemaker, lid van de Culturele Raad Wierden. “Verhalen moeten verteld worden en vervolgens hun weg vinden naar volgende generaties. Daarna nam Ina Mennegat het stokje over en deed de verbindende teksten. Ina: “Wat mij betreft zijn het allemaal lefgozers, die hier hun verhaal doen. Enorm knap”.

Geert Pluimers had het vooral over de liefde die hij in de opvoeding had meegekregen en zijn aanname dat positivisme de wereld beter kan maken.

Roselien Slagers bracht de vluchtelingen problematiek onder de aandacht en haar dagelijkse werk bij Vluchtelingenhulp.

Dirk Velten kroop in de huid van een Middeleeuwse verteller en zijn verhaal speelde zich af in een kasteel in Ruurlo, waar de liefde en botsende belangen elkaar tegen zouden komen.

Ben ter Haar had gekozen voor een Enters verhaal over de Joodse Annie Samuel die in de Tweede Wereldoorlog onderduikt in Borne, daar de liefde van haar leven vindt en de oorlog ook overleeft.

Marion Lammertink is ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) en vertelde over haar ervaringen. Waar leerden mensen elkaar vroeger kennen, wat is daarin veranderd en wat is de rol van b.v. de social media.

Frans Poelman was de laatste spreker in de rij. Hij vertelde een spannend verhaal over Ameland en de aantrekkingskracht en schoonheid van het eiland, waar hij zo graag komt.