Geert Pluimers (l) en Bert Hulsbergen

Maandagavond vond in het Tuschinsky theater in Amsterdam, de première plaats van de nieuwste in het Twents gesproken film “De Beentjes van Sint Hildegard”. Toutes bekend Nederland was aanwezig bij deze, door oud Markeloër Johan Nijenhuis geregisseerde film, met Herman Finkers en Johanna ter Steege in de hoofdrol.

Huub Stapel, Jan Riesewijk, Freek de Jonge, Joep van ’t Hek, Nikki Plessen, Nathalie Baartman etc. bevonden zich in de menigte, die voor de rest zo ’n beetje allemaal uit Twente kwamen.
Zo ook de Enternaren Bert Hulsbergen en Geert Pluimers, met hun eega’s. Bert speelt de rol van begrafenis ondernemer en begeeft zich op glad ijs. Geert is er destijds door Nijenhuis op de valreep nog bij betrokken, in een mini rol van buurman die half hangend uit het raam, ruzie krijgt met buurman Finkers.

Omdat beide heren officieel tot de cast behoren, waren ze uitgenodigd om naar Amsterdam te komen. Het was een feest der herkenning in Tuschinsky, waar de avond werd geopend door René Mioch en de gasten na afloop konden na borrelen, onder het genot van een wijntje of een beugelfles Grolsch.

Het feest ging door tot in de late uurtjes en woensdag avond wordt het tijdens de Twentse première in Kinepolis Enschede, nog eens rustig over gedaan.
De film is geschikt voor kijkers van alle leeftijden, heeft een treurige verhaallijn, maar daarnaast een bak met herkenbare, Twentse Finkers humor.