Daan, Erwin en Stephan.

De Oudejaarsconference in de bomvolle achterzaal van De Kröl, was woensdagavond een doorslaand succes. De drie grappenmakers, Erwin Geels, Daan Lohuis en Stephan (Stiertje) Schreijer kregen de lachers op hun hand. Het werd een avond met een lach en een  traan, humor, confronterende sketches, ontroerende liedjes en spitsvondige woordgrappen, maar nooit kwetsend of over het randje.

Het drietal bleef dit jaar letterlijk dicht bij huis en bij de opening maakten ze een vlucht met een luchtballon boven Enter. Met de nodige hilariteit en spitsvondige doordenkers werd menig Enternaar op hak genomen en een spiegel voorgehouden

Erwin (Breader) Geels ging daarna een kwartier volledig los over ’t Veeld. Geen  betere buurt dan ’t Veeld, aldus Erwin die daar zijn jeugd doorbracht en toen geluk nog heel gewoon was. De dwarsdenker en dwarsligger maakte er een geweldige conference van en kwam volledig op stoom.

Daan Loohuis kwam nog eens terug op de Enterse Dagen, zijn rondgang langs buurttenten en de moeizame fietstocht naar huis in Markelo. Volgens Daan verschilt de moraal in Markelo wel fundamenteel van Enter en dat zie je dan bijvoorbeeld weer terug bij de tennisclubs.

Stephan Schreijer hoeft nog niets te zeggen, want op het moment dat hij het podium opstapt heeft hij de lachers op z’n hand. Een droogkloot, die in de glazen bol al vooruit blikte naar 2023.

Tussendoor waren er liedjes, live gezongen en muzikaal ondersteunt door Henk Olydam en Jeroen Lohuis. Duidelijk werd in elk geval dat de chemie goed is tussen het drietal. Een ieder heeft z’n eigen kwaliteit en wist dat optimaal te benutten.

Of er ook volgend jaar weer een Oudejaarsconference is valt nog te bezien. De Kröl sluit op 1 april 2023 definitief de deuren en dat was ook een reden om de uitbaters Jolande en André, nog een keer in de spotlights te zetten. Een einde met een traantje omdat de achterzaal ook bezig is met een afscheidstournee.

Vanavond staat het drietal nogmaals op de planken. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Die kun je kopen bij Primera of aan de zaal.