Luchtduel voor het doel van EV.

Een daverende verrassing zaterdagmiddag op De Werf. In een boeiend duel won Enter Vooruit de derby tegen DOS ’37. Het werd 3-0 voor de gastheren die daardoor nog steeds zicht houden op rechtstreeks klassenbehoud. Man of the Match werd Sander Jansen die met twee doelpunten een belangrijk aandeel had in de zege. Die kwam overigens tot stand door een sterk collectief. Enter Vooruit knokte 90 minuten keihard en kreeg loon naar werken.

DOS ’37 kwam maar met één bedoeling naar Enter. Winnen om zodoende de aansluiting te houden bij koploper Sparta. In de eerste 20 minuten waren de bezoekers ook beter, speelden veelal op de helft van EV, maar echt kansen leverde dat niet op. De defensie van EV stond goed, speelde fel en hield DOS ’37 zo veel mogelijk buiten de 16 meter.

Aan de andere kant was het bij de eerste echte kans van EV meteen raak. In de 21e minuut maakt Sander Jansen vanuit een moeilijke hoek de 1-0. Gezien het spelbeeld niet geheel verdiend, maar EV was wel uiterst doeltreffend.

DOS ’37 nam daarna wel weer het initiatief. EV zakte in, gunde de gasten de bal, en speelden op de counter. Pas in de 33e minuut de eerste kans voor de gasten, maar Teun Nijhof toonde zich een uiterst betrouwbare sluitpost. Rust 1-0.

Na de thee dezelfde spelers bij EV binnen de lijnen. Zoals mocht worden verwacht kwam DOS ’37 opnieuw fel uit de startblokken. Na zo’n vijf minuten was de brand er echter wel uit en gooide EV meer en meer de schroom van zich af.

In de 53e minuut komt EV dan ook op 2-0. De scheidsrechter past na een overtreding prima de voordeelregel toe en het is Job Voortman die op rechts z’n tegenstander te slim af is. Het is Jelle Swiers die aan het einde staat van de aanval en de 2-0 op het scorebord zet.

De wedstrijd wordt daarna wat grimmiger. De gasten ergeren zich zichtbaar aan het felle spel van EV, maat die knokken onverstoorbaar verder. Marco ter Weel en Wout Velten gaan naar de kant en worden vervangen door Jorn Nijkamp en Niek Welink.
DOS ’37 blijkt knokken voor een beter resultaat en gooit in het laatste kwartier alles op de aanval. In de 89e minuut komt Rocco Eertink in de ploeg voor Job Voortman en Bas Workel komt voor Peter van Brussel.
In de 89e minuut beslist Sander Jansen de wedstrijd. Alles van DOS ’37 staat op de EV helft en Sander Jansen maakt alleen voor de keeper geen fout, 3-0.
Volgende week speelt EV uit tegen De Zweef.

Uitslagen overige wedstrijden:
FC Meppel – Gramsbergen 1-2
Den ham – De Zweef 2-3
Vroomshoopse Boys – Sparta 2-3
Tubantia – Elim 4-1
ON – PH 1-3