Enter Vooruit is het nieuwe jaar uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Peter Schulte, won dinsdagavond op Sportpark De Koerbelt met 0-2 van Excelsior ’31. Een verdiende overwinning, waarbij Enter Vooruit met name in de eerste helft de bovenliggende partij was.

In de eerste 45 minuten kwamen beide ploegen met hun sterkste team binnen de lijnen. Enter Vooruit stond goed, speelde compact, gaf weinig weg en hield de tegenstander ver van het eigen doel.
De ploeg kreeg ook kansen (Marc Breukink en Henri Knol) maar doelpunten bleven aanvankelijk uit. Vlak voor rust kwam EV op 0-1 door een doelpunt van Marc Breukink, die tegen zijn oude club scoorde.

In de tweede helft speelde beide ploegen met diverse wisselspelers. Excelsior ’31 had wel een optisch veldoverwicht, maar kon EV niet echt pijn doen. De gastheren creëerden nauwelijks kansen, maar dat was ook de verdienste van de defensie van EV.
Wout Velten scoorde wel en dat betekende 0-2.

Het werd uiteindelijk ook de eindstand na 90 minuten. Volgende week dinsdag speelt EV uit tegen Sparta Enschede (20.00 uur). De wedstrijd zou aanvankelijk op De Werf gespeeld worden.