Marco ter Weel scoort 3-1.

Enter Vooruit pakte zaterdag een dik verdiende overwinning op de gedoodverfde kampioenskandidaat, DOS Kampen. De gasten werden aan alle kanten overtroefd door een gretig Enter Vooruit en met een beetje meer mazzel had de uitslag ook nog wel hoger kunnen uitvallen.

De wedstrijd begon overigens een half uur te laat, omdat de bus van DOS Kampen was blijven steken in de file. Eigenlijk kwam DOS de gehele wedstrijd te laat, want al na één minuut stond de 1-0 op het scorebord.
Een voorzet vanaf de linkerkant kwam bij Wout Velten op de rand van de 16 meter. Hij draaide behendig weg van zijn tegenstander en met een verdekt laag schot zette hij zijn ploeg al op 1-0.


DOS Kampen schrok zichtbaar van de snelle achterstand temeer EV fel bleef voetballen, veel fysieke strijd leverde en met name de duels won. Na zo’n 10 minuten een kans voor Henri Knol maar zijn bal werd voortijdig van de lijn gehaald.
De gasten bleven echter verzorgd voetballen, bouwden hun aanvallen van achteruit op en wilde kost wat kost balverlies vermijden.
EV voetbalde toch wat simpeler, koos snel voor de lange bal en werd keer op keer gevaarlijk.
In de 38e minuut was Wout Velten dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn kopbal kwam terug van de lat. Rust 1-0.

Na de thee dezelfde spelers binnen de lijnen en opnieuw begon EV goed. Dylan Siemerink (hij knokte zich een slag in het ronde) zag zijn inzet net langs gaan. In de 51e minuut was het wel raak. De scheidsrechter paste uitstekend de voordeelregel toe en het was Wout Velten die vanaf de achterlijn de bal voor trok. Henri Knol haalde vervolgens de trekker over en schoot zijn ploeg naar een 2-0 voorsprong.


DOS Kampen nam daarna meer initiatief, schoof een centrale verdediger door en kreeg kansen. In de 62e minuut werd het zowaar 2-1 toen een voorzet pardoes in de verre hoek rolde. De gasten voelden dat er meer te halen viel, zochten vol de aanval, kregen kansen en de wedstrijd leek te kantelen.


EV herstelde zich tijdig en het was Marco ter Weel die met een prachtig diagonaal schot de 3-1 maakte. EV gooide de wedstrijd in het slot en DOS Kampen kon geen potten meer breken.
Jesse Pultrum, net ingevallen, maakte ook nog eens de 4-1 en dat smaakte naar meer. DOS Kampen droop af na 90 minuten en moest de tweede nederlaag van het seizoen incasseren. EV kan omhoog kijken zowel op de ranglijst als bij de 2e periode.
Volgende week speelt EV uit tegen DZSV.