Opnieuw een prachtige overwinning van Enter Vooruit zaterdagmiddag in Zwolle. Bij WVF won de ploeg met 1-2 en dat betekent dat Enter Vooruit ook volgend seizoen verzekerd is van 2e klasse voetbal. Er zit wellicht nog wat meer in het vat. Door de overwinning op de directe concurrent is Enter Vooruit dichter bij de 3e periode titel gekomen en dat kan zomaar een mooie na-competitie betekenen. Kortom, er zijn nog drie finales te gaan.

Op Sportpark De Weide Steen werd het in elk geval een spannende pot voetbal. In het eerste deel van de wedstrijd gebeurde niet echt veel, beide ploegen speelden afwachtend, namen niet veel risico. Teun Nijhof moest wel een keer redding brengen, nadat een WVF aanvaller alleen voor hem kwam. Aan de andere kant was het Henri Knol, die met een punter de keeper testte.
Na ruim een half uur komt EV toch op voorsprong. Het is Wout Velten die vanaf de rand 16 meter raak schiet, 0-1.

Het lijkt ook de ruststand te worden, maar vlak voor het einde van de eerste helft is het Julian Reuverkamp die uit een vrije trap van WVF raak kopt.
Met een 1-1 stand begint de rust.

Wim Oosthoek blijft achter in de kleedkamer en wordt vervangen door Peter van Brussel. In de tweede helft wordt het voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd. Beide ploegen hanteren veelvuldig de lange bal en er zijn kansen.
In de 61e minuut heeft EV succes. Een voorzet van Sander Jansen wordt fraai door Job Voortman binnen geschoten, 1-2.

WVF geeft gas, schuift een mannetje door en gooit de bal vaak richting 16 meter. Het spel wordt harder, maar blijft eigenlijk de gehele wedstrijd fair.
Menno Beuving komt in de ploeg voor Dirk Bretveld en Thom Wansink voor Job Voortman.
EV knokt zich het laatste kwartier een slag in de ronde, maar houdt stand. Het wordt een zwaar bevochten overwinning die zicht geeft op een mooi competitie einde.
Komende zaterdag speelt EV thuis tegen koploper Quick ’20.

Uitslagen overige wedstrijden:
ASC – Be Quick ’28 1-3
PH – Hulzense Boys 2-0
Sparta – Den Ham 3-0
IJVV – Vroomshoopse Boys 1-1
Quick ’20 – ZAC 2-2
De Esch – Be Quick Zutphen 1-2