Enter Vooruit heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Op De Werf werd het 3-2 in de wedstrijd tegen Tubantia. Enter Vooruit stond overigens al binnen twee minuten op een 0-1 achterstand. Een fraaie aanval over de rechterkant (met een luchtje van buitenspel) werd knap afgerond door Jesse Beukert van de bezoekers, 0-1 al vroeg in de wedstrijd.

De 1e klasser zondag  uit Hengelo, bleef ook na de snelle voorsprong de betere ploeg. Enter Vooruit leed veel balverlies, teveel ballen gingen naar de verkeerde kleur en met name voorin was EV onmachtig. Kevin Peppels, terug van weggeweest, was na ruim 20 minuten kansrijk maar zijn schot vanaf 16 meter was een prooi voor de keeper.

Tubantia kwam na een half uur spelen op 0-2. Opnieuw lag de rechterkant open, verzuimde de verdediging om in te grijpen en was Teun Nijhof kansloos. Rust 0-2.

Na de thee bleven Wout Velten, Dylan Siemerink, Sander Janssen en Marco ter Weel achter in de kleedkamer. EV begon het tweede deel goed, meer beweging en beleving en het was Kevin Peppels die na een voorzet van Henri Knol de 1-2 scoorde.

EV rook dat er meer te halen was, speelde vol op de aanval en drukte Tubantia terug op de eigen helft. Het was Ron Smit die volkomen vrij voor de goal. de gelijkmaker scoorde, 2-2.

Tubantia was daarna een periode de betere ploeg, maar vlak voor tijd was het Jesse Pultrum die na aangeven van Joël Scheper, de 3-2 maakte. Het was tevens de eindstand van een wedstrijd die twee totaal verschillende helften kende.
Komend weekeinde is EV op trainingskamp in Wijchen. Zaterdag speelt de ploeg dan in Loenermark tegen Foreholt (Voorhout), 2e klasse zondag.