Enter Vooruit is de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed begonnen, door een verdiende 2-1 overwinning op HHC O.23. Een wedstrijd, waarbij de nieuwe hoofdtrainer Niek Woesthuis, een aantal jonge talenten aan het werk kon zetten, omdat sommige basisspelers toezeggingen hadden gedaan bij de Battle of the Noabers.

Spelers als Rocco Eertink, Niek Welink (beide nog JO19-1), maar ook Jelle Swiers (nieuw talent in de selectie) mochten opdraven en speelden een verdienstelijke wedstrijd.
Daarnaast lieten ook spelers als Jesse Nijkamp en Rick Rohaan zien goed mee te kunnen op dit niveau. In een aantrekkelijke wedstrijd die op en neer golfde start EV sterk, door een paar keer goed door te komen op rechts via Job Voortman.

Hij krijgt ook de eerste grote kans van de wedstrijd na een schitterende individuele actie maar de bal vliegt net naast. Uiteindelijk weet Sander Jansen wel het net te vinden in de 33e minuut, als hij bekeken binnenschiet in de rechter benedenhoek.

Twee minuten later staat het alweer 1-1 na een snelle uitval van HHC. Dat is tevens de ruststand.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Beide ploegen proberen voetballend de oplossingen te zoeken. Naarmate de wedstrijd vordert neemt EV iets meer het heft in handen. Uiteindelijk levert dat resultaat op als Sander Jansen in de 80ste minuut opnieuw aan het eind van een mooie aanval staat en beheerst kan binnen tikken: 2-1.

EV koestert de voorsprong en komt daarna niet meer in de problemen. De komende week zal EV het eerste deel van de voorbereiding afsluiten met nog een aantal trainingen.