Marco ter Weel kopt de 0-1 binnen.

De strijd om de titel is weer volledig open. Door de 1-2 overwinning van Enter Vooruit op koploper Den Ham is het verschil nog slechts 2 punten met nog 5 wedstrijden te gaan. Enter Vooruit kende een veelbelovende start. In de 6e minuut kreeg de ploeg een vrije trap op zo’n 18 meter van het vijandige doel. Henri Knol zette zich achter de bal maar zijn schot kwam via de binnenkant van de paal terug in het veld. Het was vervolgens Marco ter Weel die als snelste reageerde en zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op 0-1 zette.

Den Ham was niet echt onder de indruk, de ploeg speelde op het scherpst van de snede, aangemoedigd door de supporters die weinig onder deden voor het fanatisme van hun ploeg. Dat leverde al snel geel op, maar niet veel later kreeg ook Sietze Velten geel van de scheidsrechter.
Dylan Siemerink had toen al geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Peter Pluimers, die het middenveld kwam versterken.

Den Ham bleef zeer aanvallend voetballen, gaf daardoor achterin de nodige ruimte weg en maakte af en toe foutjes. In de 33e minuut werd dat de ploeg fataal. De rechtsback van Den Ham verdedigde met een breedtepass uit, maar deed dit dusdanig knullig dat Wout Velten de bal simpel kon onderscheppen. De spits had even tijd nodig om de bal te controleren maar schoot vervolgens hard raak in de benedenhoek, 0-2.

Enter Vooruit was toen overigens al toe aan z’n tweede wissel want ook Niels Getkate moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Jurgen Siemerink.
Tot aan de rust bleef Den Ham wel drukken op het doel van Robert Velten, maar na 45 minuten was het 0-2 voor de bezoekers.

Na de rust een zelfde spelbeeld, Den Ham verwoed op jacht naar een treffer, druk op de defensie van EV, maar die blijft goed overeind. Sterker nog de beste kansen zijn eigenlijk voor EV, maar Wout Velten verzuimt tot twee keer toe om de score uit te bouwen.
In de 63e minuut scoort Den Ham alsnog. Een speler wordt binnen de 16 meter onderuit gelopen en het is vervolgens Louis Vijfhuizen die vanaf de stip de stand naar 1-2 tilt.

In de resterende 20 minuten gooien de gastheren alles op de aanval. De centrale verdediger schuift door en men achter één op één. EV komt echter niet daadwerkelijk in de problemen. Den Ham is aanvallend onmachtig, de defensie van EV staat goed, is geconcentreerd en zoekt telkens weer voetballende oplossingen.
Na ruim 90 minuten staat de teller nog steeds op 1-2 en wint EV verdiend.
Volgende week speelt EV uit tegen Voorwaarts.