Job Voortman kopt de gelijkmaker binnen, 2-2.

Het zag er lang naar uit dat sv Enter de overwinning over de streep zou trekken, maar in een tijdsbestek van twee minuten kantelde de derby volledig en kwam Enter Vooruit van 2-1 op 2-3. Voldoende voor de zwaarbevochten overwinning die dus laat in de tweede helft tot stand kwam. Bij sv Enter likten ze na afloop hun wonden, in het besef dat de winst wel erg makkelijk was weg gegeven.

De opbrengst van de wedstrijd was overigens voor de Stichting Bowie en de penningmeester kan € 2000,- bijschrijven op de rekening. Ook beide clubs deden een bijdrage.

Voorafgaand aan de wedstrijd ontving sv Enter nog een cheque ter waarde van € 5000,- als bijdrage in de zonnepanelen op het clubgebouw. Het was een cadeautje van de Stichting Duurzame Energie Wierden Enter. Namens de Stichting werd de cheque door Tonnie Kroeze en Heino Denneman overhandigd aan sv Enter bestuurder Ronald van Rhee.

Onder leiding van scheidsrechter Ramon Heveling werd er vervolgens afgetrapt voor de derby op een broeierig sportpark Krompatte, waar de kunstgrasmat recent is vervangen en er rijkelijk is gestrooid met rubber.

Na wat schermutselingen, was de eerste kans voor Mart Geels in de 6e minuut, maar zijn schot ging over. Niet veel later moest Mart Geels overigens geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Nieck Slaghekke.

In de 20e minuut de beste kans voor EV tot dusverre, maar Peter Pluimers ziet dat zijn schot een prooi is voor Mike Brinks. Gescoord wordt er vervolgens aan de andere kant als Tim van Otten aan een solo begint in de 16 meter, iedereen de hakken laat zien en beheerst Robert Velten passeert, 1-0.

EV werkt hard, maar er is met name op het middenveld gebrek aan creativiteit en een regisseur die de lijnen uitzet. De meeste aanvallen strandden voor de 16 meter en daarbij verdedigt sv Enter compact en geeft achterin nauwelijks ruimte weg. Wout Velten gaat vervolgens naar de kant en Dylan Siemerink komt in het veld. Rust 1-0.

In de tweede helft tapt EV toch uit een ander vaatje. De ploeg speelt verder van de eigen goal, zoekt met de lange bal sneller de aanval over de flanken en met name achterin staat de organisatie beduidend beter. Bij EV is Marco ter Weel in het veld gekomen, Brent Geels begint bij sv Enter aan de tweede helft.

In de 67e minuut komt EV toch wel enigszins verrassend langszij als Job Voortman als snelste reageert na een ingooi en bij de eerste paal de bal binnen schiet, 1-1.
Jorn Nijkamp en Gijs Nijmeijer komen vervolgens bij EV in de ploeg.  Beide ploegen spelen vol op de aanval en er zijn kansen aan beide kanten. In de 78e minuut wordt Tim van Otten onderuit gehaald in de 16 meter en scheidsrechter Heveling wijst gedecideerd naar de stip. Mart Geels ontfermt zich over het buitenkansje, 2-1.

EV zet vervolgens aan, schuift een extra man door en neemt risico. De spelwijze wordt echter beloond. Eerst is het Job Voortman die uit een corner knap de 2-2 binnen kopt en ruim één minuut is het zowaar 2-3 als Menno Beuving bij de eerste paal raak schiet.

sv Enter zet nog wel aan voor een slotoffensief maar kan de kracht niet meer opbrengen om gevaarlijk te worden. EV houdt wat extra mensen achter de bal, verdedigt geconcentreerd, houdt de bal in de ploeg en is in de counter opnieuw kansrijk. Het blijft bij een 2-3 eindstand en voor EV betekent dit de eerste overwinning in de aanloop naar de competitie.