Een cruciaal duel zaterdag in Dronten, als Enter Vooruit het moet opnemen tegen de plaatselijke club ASV Dronten. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de ranglijst en winst is daarom een voorwaarde om los te komen van de degradatie zone. Enter Vooruit verkeert in een uitstekende vorm en zal verder gaan op de ingeslagen weg zoals men dat in het laatste duel tegen Scherpenzeel liet zien, 5-3 winst.

Voor Dronten liggen de kaarten momenteel wat anders. De ploeg zit in een neerwaartse spiraal en rijgt nederlagen aaneen. In de laatste 8 wedstrijden pakte de ploeg van trainer Pim Kaagman slechts 1 schamel punt (2-2- tegen Barneveld). Dronten won thuis nog maar één keer, 3-1 tegen DZC.
Kortom, de zorgen voor Dronten zijn groot. Dronten degradeerde twee jaar geleden uit de Hoofdklasse en wil niet opnieuw een stap terug doen.

Overigens zal menigeen zich nog wel de thuiswedstrijd tegen Dronten herinneren. Op 20 oktober ging Enter Vooruit met maar liefst 0-7 op de bietenbrug. Op De Werf waren de gasten weliswaar beter, en na twee rode kaarten voor EV liep de score op tot een zevenklapper.

Bij Enter Vooruit is het optimisme groot. De winst tegen Scherpenzeel en De Merino’s heeft de ploeg hernieuwd zelfvertrouwen gegeven.

Dat beseft ook EV trainer Peter Schulte: “We hebben bewust een week extra rust genomen. Dat heeft de ploeg goed gedaan, iedereen is fit en we kennen geen schorsingen. Dronten is niet in de positie om wat weg te geven. Ze hebben een routinier teruggehaald naar het eerste en een jeugdspeler is terug gekomen van de beloften van PEC Zwolle. Ze zijn daar waarschijnlijk niet zwakker van geworden…”.

Om 14.30 uur wordt er afgetrapt om sportpark De West in Dronten.

De overige wedstrijden:
DOS ’37 – Barneveld
DZC – Ede
Hierden – Bennekom
De Merino’s – Nijkerk
Nunspeet – Go Ahead Kampen
Scherpenzeel – KHC

De stand: