Enter Vooruit is zaterdag in de laatste bekerwedstrijd tegen een nederlaag aangelopen. In Vriezenveen werd het 4-0 voor DOS ’37. DOS ‘37 domineerde in de gehele wedstrijd het spel en kwam voor rust op een 2-0 voorsprong. De 1-0 valt al na ruim 20 minuten en niet veel later krijgt de ploeg een strafschop na een handsbal, 2-0.

Vervolgens komt EV er een paar gevaarlijk uit met o.a. een mooie mogelijkheid voor Jelle Swiers, na een doordacht overstapje van Henri Knol. In de 35e min legt Sietse Velten aan voor een vrije trap die keihard op de lat uiteen spat.

EV komt na de thee sterk uit de kleedkamer en creëert een veldoverwicht. In de 50e minuut een enorme kans voor Wout Velten, na goed voorbereidend werk van Robert Velten, die zaterdag de spitspositie goed invult. Na nog wat mogelijkheden voor EV komt DOS ‘37 uit een voorzet die wordt binnengekopt op 3-0.

EV lijkt van de leg want twee minuten later wordt het wel heel makkelijk 4-0. In het restant van de wedstrijd gaat het gelijk op, maar wordt er niet meer gescoord. EV kan zich nu gaan richten op de competitie en speelt zaterdag de eerste wedstrijd thuis tegen Tubantia.