Peter van Brussel loopt zich vast in de 16.

Enter Vooruit heeft zaterdagmiddag ook zijn tweede bekerwedstrijd verloren. Op De Werf werd het tegen VVG ’25 (2e klasse zondag) 0-3. Gezien het spelbeeld was de overwinning ook wel verdiend. De gasten hadden slechts een handvol kansen nodig en waren uiterst effectief in de afwerking.

Enter Vooruit begon goed aan de wedstrijd. Job Voortman kwam al na 5 minuten vrij voor de keeper, maar zag zijn inzet gekeerd. Daarna ging de wedstrijd gelijk op.

In de 12e minuut kwamen de gasten echter wel op 0-1. Een diep bal werd niet goed verwerkt door doelman Robert Velten, die de situatie voetballend wilde oplossen. De bal was vervolgens een prooi voor Ramon Pastoor die simpel kon scoren in een leeg doel, 0-1.

EV nam daarna wel meer initiatief, werkte keihard, maar de beslissende bal bleef uit. Te vaak strandde de bal in de buurt van de 16 meter en VVG ’25 bleef makkelijk overeind.
In de 35e minuut een 100% kans voor de gasten maar Robert Velten redt met zijn rechtervoet ten koste van een corner. Bjorn Nijkamp komt vervolgens in de ploeg voor de geblesseerde Wim Oosthoek. De rust gaat in met een 0-1 stand.

Na de thee bij EV dezelfde spelers binnen de lijnen. De ploeg speelt nog meer voren en geeft daardoor achterin wel de nodige ruimte. VVG ’25 is telkens gevaarlijk in de counter en in de 60e minuut ging het mis. Een lange bal over de linkerkant en dat betekende de 0-2. Daarmede was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. VVG ’25 leunt achterover, speelt op de counter en houdt het achterin dicht.
Menno beuving en Peter van Brussel komen in de ploeg voor Wout Velten en Marco ter Weel.

Niet veel later is het Ahmed Zakhi (de beste man op het veld) die op rechts zijn directe tegenstander te slim af is en dat betekent 0-3. EV dringt nog wel aan, maar gescoord wordt er niet meer. Scheidsrechter Assink uit Hengelo had een makkelijke middag en fluit na 90 minuten voor het einde.

Komende donderdag (de wedstrijd is verplaatst!) speelt EV de laatste bekerwedstrijd. Tegenstander op De Werf is Voorwaarts Twello. Om 20.00 wordt er afgetrapt.