Jorn Nijkamp in duel met Sebastiaan Bruns.

Enter Vooruit is zaterdagmiddag met 0-2 onderuit gegaan tegen PH. De Almelose ploeg kende een bliksemstart want in de 2e minuut was het al 0-1. Koen Lubbers was aan de linkerkant te snel, kruiste in de 16 meter voorlangs Jorn Nijkamp en schoot beheerst raak. Een flinke tegenvaller voor EV al zo vroeg in de wedstrijd.

De strijd ging daarna aanvankelijk gelijk op. EV gooide veel energie in de wedstrijd, maar dat ging vaak ten koste van de nauwkeurigheid. Veel balverlies aan de kant van EV die geen gaatje konden vinden in de compacte defensie van PH. De bezoekers speelden met meer overleg, lieten de bal rustig rondgaan in de eigen ploeg en bleven zoveel mogelijk uit de duels.

In de 13e minuut overigens wel een mooie aanval van EV. Sander Jansen speelt fraai de meegekomen Henri Knol aan, maar zijn schot vanaf zo’n 20 meter wordt enigszins onorthodox gestopt door de goalie van PH.

PH leunt daarna wat achterover, gunt EV het initiatief, maar aanvallend is de ploeg van trainer Woesthuis onmachtig. PH speelt op de counter en het is Teun Nijhof die zijn ploeg in de race houdt na een aantal geweldige reddingen. Rust 0-1.

In de tweede helft dezelfde spelers bij EV binnen de lijnen. De ploeg zoekt opnieuw de aanval, neemt wat meer risico en dat betekent dat de bezoekers af en toe heerlijk kunnen counteren. Teun Nijhof groeit uit de beste speler van de wedstrijd.

Halverwege de tweede helft komen Menno Beuving, Robert en Valentijn Velten in het veld. De ploeg schuift een extra man door naar het front maar geeft daardoor achterin veel ruimte weg. Het is PH dat gretig profiteert als Osman Kaan Ates in de 82e minuut de 0-2 scoort.

De wedstrijd is daarna eigenlijk wel gespeeld. EV werkt keihard, gooit nog eens alles naar voren, maar PH komt niet meer in de problemen en wint met 0-2.
Komende zaterdag speelt EV uit tegen Elim.

De uitslagen van de overige wedstrijden:
Tubantia _ Vroomshoopse Boys 1-2
FC Meppel – Sparta 0-3
Den Ham – Elim 1-2
Nieuwleusen – Gramsbergen 3-1
De Zweef – DOS ’37 0-1