Enter Vooruit speelde donderdagavond al de laatste wedstrijd voor de beker. Tegenstander was dit keer Voorwaarts Twello, en die ploeg won de voorgaande twee bekerduels al van NEO en VVG ’25. Ook dit keer was Voorwaarts de sterkste en won nipt met 1-2. EV begon fel aan de wedstrijd. De boodschap van Jan Willem van Holland was duidelijk, hij wil meer beleving en inzet zien, dan de matte vertoning van afgelopen zaterdag en die woorden waren niet aan dovenmansoren gericht.

EV krijgt in de eerste tien minuten twee opgelegde kansen voor Wout Velten, maar beide pogingen vliegen net naast. Voorwaarts Twello heeft, zoals te verwachten viel, wel het betere van het spel. EV geeft de gasten echter maar weinig ruimte, gunt ze geen tijd om op te bouwen en stoort de aanval al vroegtijdig. Er zijn een paar plaagstootjes maar echt gevaarlijk worden ze niet.

In de 38e minuut kopt Job Voortman op de lat uit een cornerbal. EV zet nog een slotoffensief in voor rust en dat levert wederom een enorme kans op voor Wout Velten, die denkt de doellijn te passeren, maar de perfect leidende scheidsrechter Kiremit besluit anders. Ruststand: 0-0.

EV komt ook na de thee goed uit de startblokken. Na een kwartier een goede mogelijkheid voor Dylan Siemerink. Vijf minuten later een mooie aanval via Sander Jansen die eindigt bij Wout Velten, maar wederom vliegt de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Daar waar EV het net maar niet weet te vinden heeft Voorwaarts aan één vlotte uitval via de behendige, snelle spitsen voldoende: 1-0 in de 75ste minuut.
Vier minuten later is EV dan toch succesvol als Wout Velten een vrije trap vanaf 20 meter over de muur binnen krult, 1-1.

Voorwaarts laat dit niet over zijn kant gaan en zet weer aan. Dom balverlies in de as leidt tot een snelle omschakeling en vijf minuten later staat de 1-2 op het scorebord. Dat is tevens de eindstand.
Komende zaterdag is EV vrij en daarna volgt de eerste competitiewedstrijd thuis tegen PH, de ploeg van Bjorn Hodes.