Enter Vooruit heeft dinsdagavond de eerste wedstrijd gespeeld voor de beker. In Borne was NEO de tegenstander. In een boeiend duel trokken de gastheren uiteindelijk aan het langste eind en wonnen met 3-2. Pluspunt voor EV is wel dat de ploeg steeds beter gaat voetballen en een aantal jonge jongens zich in het elftal spelen.

NEO kwam fel uit de startblokken. De ploeg speelde vol op de aanval, zette met name op het middenveld veel druk en zocht telkens met de lange bal de voorhoede. Al na 6 minuten een unieke kans voor de gastheren na een te korte terugspeelbal van EV, Teun Nijhof wist echter erger te voorkomen.
Een paar minuten later was het wel raak. De bal werd achter de verdediging gelegd en met een listig lobje passeerde de spits Jeroen Nijhof die kansloos was.

EV herstelde zich goed na de snelle achterstand. De ploeg vocht verbeten, won de duels en kreeg kansen. In de 10e minuut valt de verdiende gelijkmaker. Job Voortman ziet eerst nog dat zijn kopbal wordt gekeerd door de keeper, maar in de herkansing is het Wim Oosthoek die uit een moeilijke hoek scoort, 1-1.

EV ruikt dat er meer te halen valt. De organisatie bij NEO is even zoek en Dirk Bretveld krijgt in de 12e minuut een unieke kans. Het doel is leeg maar zijn inzet gaat vervolgens rakelings langs de verkeerde kant van de bal. In het resterende deel van de eerste helft spelen beide ploegen in een hoog tempo, maar gescoord wordt er niet meer voor de rust. Stand 1-1.

De openheid van de eerste helft zet zich voort na de thee. In de 51e minuut komt NEO wel op 2-1 uit een vrije trap, die bij de tweede paal wordt binnen getikt.
Nog geen twee minuten later maakt Wim Oosthoek wederom gelijk na een foute inspeelpass die hij onderschept, en met een verwoestende uithaal het net weet te vinden.

Ook dit is weer van korte duur want in de 57e min komt NEO op 3-2. Het spel blijft vervolgens op en neer golven met mooie kansen voor beide ploegen. In de slotfase geeft EV nog een keer vol gas, neemt de nodige risico’s achterin maar een doelpunt blijft uit.

Trainer Jan Willem van Holland kan in elk geval tevreden zijn want ook jonge jongens zoals, Larsson de Wilde, Menno Beuving en Gijs Nijmeijer maakten een goede invalbeurt.

Komende zaterdag de tweede wedstrijd voor de beker. Op De Werf is dan VVG ’25 (2e klasse zondag) de tegenstander. VVG ’25 verloor de eerste wedstrijd in de beker met 1-4 van Voorwaarts Twello.