Door een 1-0 nederlaag in het inhaalduel tegen Tubantia, is Enter Vooruit nog verder in de degradatiezorgen gedrukt. Het winnende doelpunt op het kunstgras van Sportpark de Bijenkorf in Hengelo, viel al in de 25e minuut. De 1-0 voor de gastheren was uiteindelijk voldoende voor de overwinning en daardoor is het gat tussen Enter Vooruit en Tubantia gegroeid naar 9 punten.

Enter Vooruit begon met Peter Pluimers en Sietse Velten op de bank, vanwege een blessure. Trainer Woesthuis moest daardoor toch weer wat improviseren met zijn opstelling.
Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd, veel spelers op de eigen helft en geen onnodige risico’s nemen.
De eerste kans was voor EV, als Sander Jansen de keeper van Tubantia te ver voor zijn doel ziet staan. De bal gaat echter net over de deklat.

In de 25e minuut komen de gastheren toch op 1-0. EV krijgt een vrije trap en nogal wat spelers melden zich aan het front. Als de bal wordt afgeslagen is Tubantia snel aan de andere kant, waar de defensie van EV open ligt en Tijn Zengerink de 1-0 op het scorebord zet. Rust.

Na de helft een zelfde spelbeeld, geen van beide ploegen kan wat afdwingen, kansen zijn er nauwelijks en Tubantia koestert de nipte voorsprong.
In het laatste kwartier zet EV nog aan voor een slotoffensief, maar de overtuiging ontbreekt. Tubantia gooit de achterhoede op slot en geeft weinig weg. Het blijft bij een 1-0 eindstand en EV blijft hekkensluiter in de 2e klasse.

Volgende week speelt EV uit tegen Vroomshoopse Boys.