Jelle Swiers in duel met een Den Ham speler.

De hoofdmacht van Enter Vooruit heeft 2022 met een nederlaag afgesloten. Op de Werf ging de ploeg met 0-3 onderuit tegen Den Ham. Deze ploeg had nog geen enkel punt en kan nu weer enige hoop koesteren op klassenbehoud. Op een waterkoud sportpark was het geen denderende wedstrijd, maar Den Ham toonde zich een meester in de counter en gezien het spelbeeld waren de punten ook wel verdiend.

De gasten uit Den Ham begonnen ook feller aan de wedstrijd. De ploeg stoorde direct al de opbouw bij Enter Vooruit en bij balverlies reageerde de ploeg snel in de omschakeling. In de 4e minuut was het dan ook al raak.
Aan de rechterkant lag het veld compleet open en Daan Timmerman zette zijn ploeg op 0-1.

In de 19e minuut een 100% kans voor EV. Het is Job Voortman die weer eens op snelheid langs zijn man gaat, op het juiste moment voorzet, maar Sander Jansen en in tweede instantie Wout Velten stuiten op een verdediger.

De rust lijkt in te gaan met een nipte voorsprong voor de gasten maar in de 44e minuut is het Thomas Remmink die de 0-2 scoort. Twee minuten later opnieuw een domper voor EV en het kantelpunt in de wedstrijd. Peter Pluimers kan met zijn tweede geel voortijdig onder de douche. Rust 0-2.

Met tien man komt EV overigens goed uit de kleedkamer. Jelle Swiers is daar achter gebleven en Jorn Nijkamp verschijnt binnen de lijnen. EV kiest aanvankelijk vol de aanval en Den Ham moet terug op de eigen helft. Die houden echter de rijen gesloten, spelen compact en zoeken telkens de bewegelijke en snelle spitsen.

In de 74e minuut valt het doek definitief voor EV. Uit een corner kopt Jorn Veldhuis raak, 0-3. Robert Velten, Niek Welink en Marco ter Weel komen nog wel in de ploeg, maar die brengen geen ommekeer. EV werkt hard tot het einde, maar staat na 90 minuten met lege handen en gaat het met een nederlaag de winterstop in.
Op 21 januari is FC Meppel de volgende tegenstander.

De overige uitslagen:
FC Meppel – Nieuwleusen 1-4
Sparta – Elim 2-1
Vroomshoopse Boys – Gramsbergen 1-5
ON – DOS ’37 0-1
Tubantia – De Zweef 0-0