Voorjaarsachtige omstandigheden zaterdagmiddag op sportpark De Venen in Kampen, bij de wedstrijd KHC – Enter Vooruit. De bal is echter nog maar 4 minuten in het spel, als Enter Vooruit al tegen een 1-0 achterstand aankijkt. Een blunder in de defensie van Enter Vooruit en Karim Gabara zet zijn ploeg al op voorsprong.


De gastheren nemen daarna wat gas terug en laten het initiatief meer over aan de bezoekers. EV weet echter geen raad met de geboden ruimte, teveel balverlies, te weinig spelers die zich vrijlopen en niemand die de lijnen uitzet bij EV. Dat had wellicht ook te maken met het gemis van Ron Smit, die net als Wim Oosthoek, door een schorsing moest toekijken.

De wedstrijd kabbelt wat voort als KHC een strafschop krijgt, na een lichte overtreding binnen de 16 meter. Het is De Nooijer die zich achter de bal zet, maar Teun Nijhof stopt de 11 meter. Dan grijpt de onpartijdige grensrechter in en geeft aan, dat er te vroeg is ingelopen door een EV speler.
Opnieuw zet De Nooijer zich achter de bal en is het wel raak, 2-0. KHC voelt aan dat er meer te halen valt, temeer de organisatie bij EV achterin niet goed staat. Niet veel later is het 3-0 door opnieuw De Nooijer.

EV dringt daarna wel meer aan en in de 41e minuut maakt Dennis Bolink met een geweldige volley de 3-1. Dan is het nog niet gedaan voor de rust want Romano Luhukay maakt in de 45e minuut de 4-1. Rust.

EV komt na de rust goed uit de kleedkamer met dezelfde 11 spelers. EV krijgt kansen, jaagt op een doelpunt en in de 64e minuut is het Marc Breukink  die zorgt voor de 4-2 na voorbereidend werk van Jesse Pultrum en Henri Knol.

De stand staat echter maar kort op het scorebord want 2 minuten later is het al weer 5-2 als een bal bij de tweede paal wordt binnengekopt. Ondanks protesten van EV dat keeper Teun Nijhof zou zijn vastgehouden.
Met deze stand is de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. KHC neemt wat gas terug, houdt een mannetje extra achterin en gooit de wedstrijd in het slot.

Joël Scheper en Sander Jansen komen nog wel binnen de lijnen, maar kunnen het spel ook niet keren. Jesse Pultrum krijgt vervolgens vlak voor het einde van de wedstrijd zijn tweede gele kaart na te heftig protesteren. EV staat met 10 man, maar KHC vindt het allemaal wel best, speelt de wedstrijd bekwaam uit en dat betekent een 5-2 nederlaag voor EV.
Volgende week speelt EV opnieuw uit. Tegenstander is dan SDV Barneveld.

De overige wedstrijden:
DOS ’37 – Bennekom 4-3
Dronten – Nijkerk 0-2
Hierden – DTS Ede 0-7
De Merino’s – Barneveld 2-3
Nunspeet – DZC 0-0
Scherpenzeel – Go Ahead Kampen 1-4