IJs en weder dienende wordt er dit weekeinde weer gevoetbald. De eerste wedstrijden zijn weliswaar in de loop van de vrijdag al afgelast, op het programma staat nog steeds Enter Vooruit tegen Scherpenzeel. En..het ziet er niet naar uit dat de KNVB overgaat tot een algehele afgelasting.

Beide ploegen troffen elkaar al eerder deze competitie. Sterker nog in Scherpenzeel won EV zeer verdiend met 2-3 (2x Jesse Pultrum en Wout Velten). Het was tot dusverre de enige overwinning van EV in deze competitie, die nu halverwege is.

In het nieuwe jaar is Scherpenzeel begonnen met een overwinning. In de uitwedstrijd won de ploeg van trainer Dick Peters van Ton (hij vertrekt aan het einde van het seizoen bij de club) met 0-3, de burenruzie tegen Barneveld.
Scherpenzeel staat nu op een 6e plaats en kijkt met een schuin oog naar de subtop.

Enter Vooruit kan nog steeds niet loskomen van de onderste plaats en incasseerde op 19 januari een 5-0 nederlaag bij Go Ahead Kampen.
Hoog tijd dus voor een overwinning, en dat realiseert trainer Peter Schulte zich als geen ander.

Schulte: “Het wordt een pittige opgave, Scherpenzeel zit in een goede fase. Bij de uitwedstrijd hadden ze het elftal niet compleet, misten ze een aantal belangrijke spelers. Die zijn er zaterdag weer bij. We zullen keihard moeten werken om goed resultaat te halen. Gelukkig is iedereen fit en zijn er geen schorsingen”.

De wedstrijd op De Werf begint om 14.30 uur.

De overige wedstrijden:
Bennekom – De Merino’s
DTS Ede – Nunspeet
Go Ahead Kampen – KHC
NSC – DOS ‘37 – afgelast
DZC – Dronten – afgelast
Barneveld – Hierden


De stand: