Afgelopen weekeinde werd er door Enter Vooruit niet gespeeld, vanwege een inhaal- bekerprogramma. Komende zaterdag komt de ploeg weer in actie en de tegenstander is een oude bekende, PH. De ploeg uit Almelo maakte in het seizoen 2017-1018 de overstap naar het zaterdagvoetbal en begon in de 4e klasse. Na twee kampioenschappen speelt PH nu al drie seizoen op 2e klasse niveau.

De ploeg, waar afgelopen seizoen trainer Bjorn Hodes vertrok naar Sportvereniging Rijssen, wordt nu getraind door Wim Mulderij. PH is dit keer ook goed aan de competitie begonnen. In de openingswedstrijd werd met 3-0 verloren van de huidige nr. 2, DOS ’37 (3-0), maar daarna won PH drie keer op rij van De Zweef (2-0), Nieuwleusen (0-1) en Den Ham (3-0).

PH staat met 9 uit 4, dan ook op een keurige derde plaats met een doelsaldo van 6-3.
Enter Vooruit speelde de laatste wedstrijd tegen Sparta in Enschede met 0-0 gelijk. Een kostbaar en zwaarbevochten punt, dat vertrouwen moet geven voor het duel tegen PH.

Enter Vooruit bewaart overigens goede herinneringen aan het laatste duel op De Werf in 2021. In het openingsduel won EV met maar liefst 7-0 (Wout Velten 2x, Sander Jansen 3x, Marco ter Weel en Dirk Bretveld).

Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Van Koolwijk uit Angeren voor de aftrap.

De overige wedstrijden:

FC Meppel – Sparta
Den Ham – Elim
Nieuwleusen – Gramsbergen
De Zweef – DOS ‘37
Tubantia – Vroomshoopse Boys
ON vrij.

De stand: