Enter Vooruit speelt zaterdag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022. Tegenstander is een bekende ploeg, Den Ham. Beide ploegen troffen elkaar in de afgelopen jaren al veel vaker en op papier is het een te kloppen tegenstander. De plaatselijke club staat immers op de laatste plaats en dat is ver onder hun stand en ook ver onder de ambities van de club.

Op 19 maart van dit jaar troffen beide ploegen elkaar ook op De Werf, na 90 minuten was de stand 2-2. In de uitwedstrijd was Enter Vooruit succesvoller, het won met 1-3.

Uitslagen uit het verleden zijn echter geen garantie voor de toekomst. Zowel Enter Vooruit als Den Ham verkeren in degradatienood en winst is eigenlijk het enige wat telt komende zaterdag.

Den Ham staat na negen wedstrijden nog steeds op nul punten en de zorgen zijn groot zo lezen we op de website van de club:
“Door de nederlaag staat Den Ham nog troosteloos onderaan. Opvallend dat de ploeg nog niet heeft gespeeld tegen de ploegen die op de 10e t/m de12e plaats staan, zodat er absoluut nog mogelijkheden zijn om het vege lijf te redden. Scoren is daarbij echter wel een “must”.

Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Wieger Braaksma uit Borne voor de aftrap op De Werf.

De overige wedstrijden:
FC Meppel – Nieuwleusen
Sparta – Elim
Vroomshoopse Boys – Gramsbergen
ON – DOS ‘37
Tubantia – De Zweef
PH vrij.

De stand: