Zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor Enter Vooruit. Tegenstander is ZAC, een oude bekende uit Zwolle. De Zwolsche Athletische Club kende een slechte seizoenstart, in de openingswedstrijd verloor de ploeg de derby tegen stadsgenoot Be Quick ’28. Afgelopen zaterdag was er opnieuw een nederlaag, dit keer was Hulzense Boys te sterk, 1-3.

Ook in de beker was ZAC weinig succesvol. Er waren nederlagen tegen Nunspeet en Dronten en tegen Epe werd een gelijkspel uit de wacht gesleept. Dat was ook het einde van de beker.
Dat betekent dus ook dat ZAC in de competitie nul punten heeft, na twee wedstrijden en de onderste plaats deelt met Be Quick Zutphen en PH.

EV deed het overigens vorige week niet veel beter. De ploeg kon geen vervolg geven aan het sterke optreden tegen PH (7-0). In de slotfase moest EV nog twee treffers incasseren en dat betekende een 3-1 nederlaag bij IJVV. Gezien het spelbeeld hadden de gasten ook wel het meeste recht op een zege en werd de tomeloze inzet van EV dit keer niet beloond.

De laatste ontmoeting tussen beide clubs op De Werf dateert al wel weer van 2019. Het werd toen 1-1 op De Werf (doelpunt Kevin Peppels).

Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark De Werf en de wedstrijd staat o.l.v. scheidsrechter Kaya.

De overige wedstrijden:
ASC – De Esch
Hulzense Boys – Be Quick ‘28
WVF – IJVV
Vroomshoopse Boys – Den Ham
Quick ’20 – PH
Be Quick Zutphen – Sparta Enschede

De stand: