Een lastige pot zaterdag voor Enter Vooruit op De Werf. Zo kan de wedstrijd tegen NSC Nijkerk gerust worden omschreven. NSC Nijkerk staat tweede op de ranglijst, heeft een punt minder als koploper Bennekom, maar ook een wedstrijd minder gespeeld! Kortom, er staat wat op het spel voor NSC Nijkerk, maar niet in mindere mate voor Enter Vooruit.

NSC Nijkerk nestelde zich vanaf het begin van de competitie aan de top van de ranglijst, de ploeg van trainer John Kamphuis heeft als doelstelling kampioen worden en promoveren.
Opvallend is overigens wel dat NSC Nijkerk vorige week een flink misstap maakte en op eigen terrein met 1-3 onderuit ging tegen Go Ahead Kampen. Overigens won het wel de 5 wedstrijden daarvoor op rij!
In Nijkerk verloor EV in december met 3-1, dus hoog tijd om zich te revancheren.

Enter Vooruit liet afgelopen zaterdag ook een flinke steek vallen in de uitwedstrijd tegen Barneveld (5-0). Ook de concurrentie liet echter punten liggen en daardoor houdt EV Dronten nog onder zich.

Trainer Peter Schulte: “Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Zo zie ik. Vorige week zijn we direct na de aftrap niet alert genoeg en sta je vervolgens al direct op achterstand. Daarna krijgen we een aantal prima mogelijkheden om te scoren, werken ons een slag in de ronde, maar krijgt vervolgens de 2-0 om de oren. Na de rust kwamen we er eigenlijk niet aan te pas, Barneveld was gewoonweg beter. Ron Smit zit morgen met een lichte blessure op de bank, de rest is fit”.

De wedstrijd op De Werf begint om 14.30 uur.

De overige wedstrijden:
DOS ’37 – Nunspeet
Dronten – Barneveld
Go Ahead Kampen – Bennekom
KHC – DZC
De Merino’s – Hierden
Scherpenzeel – DTS Ede

De stand: