Sander Jansen kopt de 0-1 binnen.

Enter Vooruit zorgde zaterdagmiddag op Sportpark de Bosrand voor een daverende verrassing. Het won met 0-1 de wedstrijd tegen subtopper Vroomshoopse Boys. Een zwaar bevochten overwinning, waarbij Enter Vooruit tot het uiterste moest gaan, maar dankzij een doelpunt van Sander Jansen in de eerste helft, kan de ploeg met opgeheven hoofd en drie punten terug naar De Werf.

EV begint fel aan de wedstrijd en creëert daardoor een licht veldoverwicht. Ook de gastheren laten zich niet onbetuigd en spelen op het scherp van de snede.
Langzamerhand komt Vroomshoopse Boys wat meer in de wedstrijd en deelt wat speldenprikjes uit. In de 27ste minuut een snelle uitbraak van EV. Job Voortman wordt weggestuurd en stormt de 16 meter binnen. Zijn inzet wordt in eerste instantie nog gekeerd, maar in de rebound kan Sander Jansen binnenkoppen, 0-1.

Twee minuten later een vrije trap aan de andere kant, maar vanaf de rand 16 meter schiet Vroomshoop op de paal. Richting het einde van de eerste helft nog twee enorme kansen voor EV. Eerst voor Job Voortman en niet veel later voor Jelle Swiers die zijn schot op de paal ziet belanden.

Vlak voor rust een overtreding van Sander Jansen (daardoor volgende week geschorst) op de rand van de 16. De vrije trap gaat hoog over en beide ploegen gaan rusten met een 0-1 stand.

Ook in de tweede helft golft het spel heen en weer. Het is een enerverende pot voetbal en aan beide kanten ontstaan mogelijkheden. In de 56ste minuut wordt Job Voortman weer diep gestuurd. Hij is net wat sneller bij de bal dan de keeper, maar moet veel uitwijken, zijn bal eindigt in het zijnet…

Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd en de spanning neemt steeds meer toe naarmate de wedstrijd vordert. Vroomshoopse Boys schuift een extra man door naar voren en brengt een extra aanvaller in het veld.
In de 80ste minuut een grote kans voor Vroomshoop, maar Teun Nijhof brengt redding.

EV vecht voor alles wat het waard is en werk zich een slag in het ronde. De wedstrijd blijft tot de laatste minuut spannend, maar als het laatste fluitsignaal klinkt is de ontlading groot. Eindelijk weer eens drie punten!

Door de uitslagen op de andere velden heeft EV  de onderste plaats overgedaan aan FC Meppel en is het ook Den Ham gepasseerd op de ranglijst.
Volgende week speelt EV thuis tegen Sparta.

De overige uitslagen:
Gramsbergen – DOS ’37 2-1
Elim – De Zweef 0-2
PH – Nieuwleusen 1-2
Sparta – Den Ham 2-1
ON – FC Meppel 2-1
Tubantia vrij.