Enter Vooruit speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen 3e klasser Avereest. In een nuttige oefenwedstrijd werd het uiteindelijk 1-1. Voorafgaand moest trainer Niek Woesthuis nog wel een puzzel leggen, vanwege wat blessures en vakanties. In de eerste helft was EV de bovenliggende partij. Het creëerde een paar prima kansen. Zo wist Jelle Swiers met een prachtig schot de lat te raken en was ook Gijs Nijmeijer dichtbij een doelpunt.

Avereest kwam desondanks toch na ruim een half uur spelen op een 0-1 voorsprong, toen een voorzet in de verre hoek werd binnengekopt. Het was de eerste kans voor de gasten en die was meteen raak.

In de tweede helft wat wisselingen aan beide zijden. Bij EV viel o.a. jongeling Morris Scholten goed in. Een kwartier voor tijd komt EV terecht op gelijke hoogte als Wout Velten vanaf links de verre hoek weet te vinden, 1-1. In het vervolg van de wedstrijd nog wel wat kansen maar gescoord wordt er niet meer.

Op zaterdag 21 januari, staat de eerste competitiewedstrijd dan op het programma. EV speelt dan uit tegen FC Meppel (15.00 uur). Het is de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft. Mocht deze wedstrijd niet doorgaan, dan is er een schaduwwedstrijd tegen FC Bergentheim.