Enter Vooruit heeft dinsdagavond met 1-1 gelijk gespeeld tegen Hellendoorn. De wedstrijd op Sportpark Voordam begint rommelig met veel balverlies aan beide kanten. EV zit echter beter in de wedstrijd en krijgt via Wout Velten twee kansen om de score te openen. De keeper brengt echter redding en een doelpunt valt vervolgens aan de andere kant.

Een snelle counter van Hellendoorn betekent 1-0 en dat is tevens de ruststand. EV komt daarna wat sterker uit de kleedkamer. Trainer Jan Willem van Holland brengt een aantal jonge spelers zoals, Peter van Brussel en Gijs Nijmeijer. De ploeg speelt nu feller en zet snel druk en dat levert in de 56e minuut de 1-1 op, als Peter van Brussel op mooie wijze de keeper weet te verrassen met een boogbal.

EV blijft het initiatief behouden en in de 72e min is er een  kans voor Marco ter Weel. Een minuut later ook een enorme mogelijkheid voor Sander Jansen na een goede combinatie.
In de 87e minuut speelt Marco ter Weel  zich vrij en laat een snoeihard schot los die keihard op de lat uiteenspat. Uiteindelijk blijft het bij 1-1. EV weet zichzelf te weinig te belonen gezien het spelbeeld, maar speelt niet onverdienstelijk.
Komende zaterdag speelt EV de derby tegen sv Enter. De wedstrijd op Sportpark Krompatte begint om 15.30 uur.