Menno Beuving scoort 1-2.

Een enerverende strijd zaterdagmiddag in Elim, waar Enter Vooruit uiteindelijk een zwaar bevochten punt pakt. Een discutabele strafschop in de 94e minuut betekent de gelijkmaker voor Elim. Voor Enter Vooruit voelt het als een nederlaag, want de ploeg was dicht bij een (verdiende) overwinning, maar een scheidsrechterlijke dwaling gooide alsnog roet in het eten.

Het lijstje met afwezige/geblesseerde spelers was zaterdagmiddag weer wat langer bij EV. Trainer Paul Woesthuis kon tegen Elim geen beroep doen op Sietse Velten en Jelle Zwiers en dat betekende opnieuw improviseren met de opstelling.

De Drentse ploeg begon fel aan de wedstrijd en vanaf de aftrap werd EV onder druk gezet. EV ging niet mee in het fanatieke spel van Elim, leunde wat achterover en bleef zoveel mogelijk uit de duels.
In de 24e minuut ging het dan ook mis door een fout in de defensie van EV en het was Herman Klomp die gretig profiteerde en de 1-0 op het scorebord zette.

EV nam daarna meer het initiatief en dwong Elim terug op de eigen helft. In de 34e minuut een kantelpunt in de wedstrijd als Teun Nijhof buiten de 16 meter een overtreding begaat. De matig fluitende scheidsrechter (een invaller) gaf vervolgens rood en dat betekende dat Robert Velten onder de lat kwam te staan.

EV herstelde zich goed en koos ondanks het mannetje minder voor de aanval. De strijdwijze werd beloond want in de 34e minuut komt EV alsnog langszij.
Het is Sander Jansen die aan de linkerkant goed doorgaat en de bal teruglegt op Henri Knol. Met een geweldig schot in de kruising brengt hij de stand op 1-1.

Na de thee zijn beide ploegen goed tegen elkaar opgewassen. In de 60e minuut commotie als Henri Knol wordt neergelegd binnen het strafschopgebied. De bank van EV veert overeind maar tot verbazing van vriend en vijand wuift de scheidsrechter alles weg en geeft Henri Knol geel vanwege een vermeende schwalbe….

Menno Beuving komt in de ploeg voor Jesse Nijkamp die hardhandig uit de wedstrijd wordt geschopt. Voor Menno wordt het echter een mooie invalbeurt want in de 70e minuut brengt hij EV in ondertal op 1-2, op aangeven van Henri Knol.

De strijd wordt daarna grimmiger en Elim gooit nog meer fysiek in de strijd. Dan komen ook de gastheren op 10 man te staan als in de 83e minuut Senn Doldersum vroegtijdig kan douchen na zijn tweede geel.

EV verdedigt met hand en tand de nipte voorsprong, werkt zich een slag in de ronde maar houdt de defensie stijf gesloten.
Bij Elim is het alles of niets en de ploeg gooit de bal telkens in de 16 meter van EV. Aan de andere kant krijgt EV de nodige kansen en het is Wout Velten die twee keer vrij voor de keeper komt maar mist…

Het lijkt erop dat EV de overwinning over de streep trekt, maar in de slotseconden geeft scheidsrechter Aartsen uit Groningen, alsnog een strafschop aan Elim vanwege hands. Youri Benjamins zet vanaf de 11 meter beide ploegen weer op gelijke hoogte, 2-2. Einde wedstrijd.
Komende zaterdag speelt EV thuis tegen Gramsbergen.

Uitslagen overige wedstrijden:
DOS ’37 – Nieuwleusen 1-0
Gramsbergen – Den Ham 2-0
PH – FC Meppel 1-0
Sparta – Tubantia 4-1
Vroomshoopse Boys – ON