Zaterdagmiddag ging het weer om de punten. Tegenstander in de uitwedstrijd was FC Meppel, een ploeg die eveneens onderin het rechterrijtje staat. In een boeiende wedstrijd, waarin Enter Vooruit hard werkte werd het uiteindelijk een puntendeling, 2-2, na een ruststand van 2-0. Op basis van het spel van Enter Vooruit in de tweede helft was het punt ook dik verdiend.

Beide ploegen begonnen nogal afwachtend aan de wedstrijd. Daarbij was het natuurgras ook nog eens glad en in de beginfase leverde dat de gastheren direct al een kans op door een uitglijder in de EV defensie.
Ook EV kreeg overigens al een kans in de openingsfase. Een voorzet van Job Voortman werd echter door Gijs Nijmeijer gemist.

Toch gaat het in de 24e minuut mis. Een aanval over de linkerkant en als de buitenspeler in de 16 meter komt gaat hij over het been van een EV verdediger. Strafschop beslist scheidsrechter O’Neil en dat betekent 1-0.

FC Meppel heeft ook daarna het meeste balbezit en in de 29e minuut wordt het zowaar 2-0. Een ingooi wordt doorgekopt en het is Luca Broers die vrij voor goal kan raakschieten en zijn tweede treffer van de middag maakt.

Gijs Nijmeijer wordt daarna naar de kant gehaald en Sander Jansen komt binnen de lijnen. Tot aan de rust neemt EV meer het initiatief, krijgt ook wat kansen en ziet dat een bal van de doellijn wordt gehaald. Rust 2-0.

Na de thee geeft EV meer gas. De ploeg gaat op zoek naar een treffer en in de 54e minuut is het raak. Job Voortman bedient op tijd Jelle Swiers en hij maakt beheerst de 2-1. Bovendien moet FC Meppel verder met tien man als Wiebe de Jong rood krijgt, als hij het notitieboekje uit de handen van de scheids wil staan.

EV is daarna heer en meester, speelt vol voor de gelijkmaker, maar ziet ook dat FC Meppel in ondertal verder achteruit gaat en slechts nog loert op de counter. De ploeg gaat al lang niet meer voor de schoonheidsprijs, knalt alle ballen ver naar voren, blijft eindeloos tijdrekken en verdedigt met man en macht.
Robert Velten is inmiddels als extra spits in de ploeg gekomen, maar het lukt EV ook niet om een gaatje te vinden in de stugge defensie van FC Meppel.

Vlak voor het einde komt EV toch dik verdiend op gelijke hoogte. Sander Jansen staat aan de basis als hij op links goed doorgaat en op het juiste moment breed legt op Wout Velten. Hij schiet vervolgens vanaf zo’n 20 meter raak, 2-2.
Verder laat FC Meppel het niet komen. Eindstand 2-2 en volgende week is EV vrij.

Uitslagen overige wedstrijden:
PH – Gramsbergen 0-3
Sparta – DOS ’37 1-1
Vroomshoopse Boys – De Zweef 2-0
ON – Nieuwleusen 0-2
Tubantia – Den Ham 1-2