Opnieuw staat er zaterdag een Twentse derby op het programma. Enter Vooruit ontvangt dan op de Werf, PH. De ploeg uit Almelo is bezig aan zijn eerste seizoen in de 2e klasse en staat met een 7e plek keurig in de middenmoot. Vorige week verloor PH thuis met 2-4 van de nr. 2 Hulzense Boys.

Volgens de media een onnodige nederlaag. PH was absoluut gelijkwaardig aan de titelkandidaat, maar die was uiterst efficiënt voor de goal en ging met de volle buit weer richting Hulsen.

Ook EV liet het vorige week afweten tegen de nr. 1, WVF. In een matig duel was één kans voor de gastheren voldoende. De treffer van Marc Meppelenbos was voldoende voor de 1-0 overwinning en daardoor blijft de Zwolse ploeg op titelkoers.

Weliswaar staat EV nog steeds op de 3e plaats, maar het gat met WVF en Hulzense Boys is inmiddels opgelopen tot respectievelijk 8 en 6 punten. Puntverlies kan de ploeg van trainer Peter Schulte zich dus eigenlijk niet permitteren, temeer de verschillen met de achtervolgers klein zijn.
Kortom, er staat wat op het spel zaterdag. Qua spelers zit Schulte weer wat ruimer in z’n jasje en dat belooft in elk geval een spannende strijd op de Werf.

Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op de Werf o.l.v. scheidsrechter Frans Assink uit Hengelo.

De overige wedstrijden:
Hulzense Boys – ASC
Be Quick ’28 – WVF
IJVV – Sparta
ZAC – OWIOS
Vroomshoopse Boys – Den Ham
VSCO – Quick ‘20

De stand: