Na een betrekkelijk korte winterstop wordt er zaterdag weer gevoetbald voor de competitie. Enter Vooruit speelt dan de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft. Tegenstander in Oldebroek is OWIOS (Over Winnen Is Ons Streven). De ploeg staat op de laatste plaats en moet knokken tegen degradatie.

Voor de laatste ontmoeting in de competitie moeten we 22 jaar terug. Enter Vooruit bewaart slechte herinneringen aan de seizoensopening in 1998. Het werd toen in Oldebroek maar liefst 8-0. Overigens troffen beide ploegen elkaar ook nog in 2017, maar dan in een vriendschappelijk duel. EV won bij OWIOS met 0-3.

OWIOS won overigens wel de laatste wedstrijd in december, thuis werd met 3-2 gewonnen van Sparta. Ook EV won z’n laatste wedstrijd in 2019. Op De Werf werd het 3-1 tegen Quick ’20. EV ging daardoor met een 3e plaats op de ranglijst het jaar uit.

OWIOS is drager van de rode lantaarn en heeft na 12 wedstrijden 11 punten. De ploeg staat stijf onderaan, maar de verschillen zijn klein. Winst betekent dat men direct weer een paar plaatsen kan stijgen.
Ook bovenin zijn de verschillen klein, maar koploper WVF heeft een klein gaatje geslagen naar de achtervolgers. Kortom, er staat wat op het spel zaterdag voor beide ploegen.
Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Bovenmolen.

De overige wedstrijden:
ASC – Vroomshoopse Boys
Hulzense Boys – VSCO
PH – Den Ham
Quick ’20 – IJVV
Sparta – Be Quick ‘28
WVF – ZAC

De stand: