Geen drie punten dit keer, Enter Vooruit verloor in de slotminuten van de wedstrijd, nadat het er lange tijd naar uit had gezien dat de ploeg van Jan Willem van Holland een zwaar bevochten punt mee terug zou nemen naar Enter. IJVV scoorde in de laatste minuten twee keer en trok daarmede aan het langste eind, 3-1. Voor EV waren de druiven zuur in IJsselmuiden, de ploeg werkte keihard en had op basis daarvan ook wel een punt verdiend.

EV speelt vandaag ook tegen een tegenstander van een heel ander kaliber dan vorige week tegen PH. EV begint echter fel en met veel strijd aan de wedstrijd.
Het begin is gelijk opgaand, en er worden in de eerste 25 minuten weinig serieuze kansen gecreëerd. Het blijft over en weer bij een paar speldenprikjes.

Maar in de 27e minuut weet EV wél het net te vinden. Een mooie actie van Dirk Bretveld op het middenveld, waarna de bal bij Wout Velten komt. Hij geeft diep op Sander Jansen en die legt terug op Henri Knol, die het scoren nog immer niet verleerd is, 0-1.
Een minuut later een dot van een kans voor IJVV, maar die wordt van de lijn gehaald. In de 37e minuut kopt Wout Velten op de lat uit een corner. Vlak voor tijd lijkt IJVV nog een enorme mogelijkheid te krijgen na een mooie aanval maar buitenspel brengt redding. Rust 0-1.

In de tweede helft tapten de gastheren uit een ander vaatje. Vanaf de aftrap werd er druk gezet en met succes, want in de 47e minuut was het Jonathan van Marle die de gelijkmaker op het scorebord zette. IJVV rook dat er meer te halen viel, gaf nog eens gas en speelde vol op de aanval.

EV bleef keihard werken en hield achterin de rijen gesloten. In de 80e minuut een strafschop voor IJVV, maar het was Teun Nijhof die de strafschop stopte.
EV speelt voor een puntje maar ziet dan dat in de 89e minuut IJVV alsnog scoort. EV zet nog eens aan voor een slotoffensief maar het is Jorian Wellenberg die diep in blessuretijd de bevrijdende treffer scoort voor IJVV. Eindstand 3-1.
Volgende week speelt EV thuis tegen ZAC.

De overige uitslagen:
PH – ASC 0-1
Sparta – Be Quick ’28 1-1
De Esch – Den Ham 2-1
WVF – Be Quick Zutphen 5-0
ZAC – Hulzense Boys 1-3
Quick ’20 – Vroomshoopse Boys 3-2