Na ruim 90 minuten stond er op het scorebord bij PH 1-0 en dat betekende dat Enter Vooruit met lege handen stond. Gezien het spelbeeld had er voor Enter Vooruit wel wat meer ingezeten, de ploeg speelde absoluut met de wil om te winnen, maar PH had aan één van de weinige kansen genoeg om de overwinning over de streep te trekken.

In het eerste deel een gelijk opgaande wedstrijd. Veel spelers op de eigen kant en de angst om een snelle treffer tegen beheerste de wedstrijd aanvankelijk. EV nog steeds zonder de geblesseerde Ron Smit, Gerrit Brunnekreef en Mark Breukers.  Voorin twee spitsen die dicht bij elkaar speelden, Wout Velten en Job Voortman.

PH creëerde in de eerste helft nauwelijks kansen. De ploeg was met name gevaarlijk vanuit standaardsituaties, maar Teun Nijhof was telkens attent als de bal hoog voor de goal kwam.
EV werd pas in het laatste kwartier van de eerste helft echt gevaarlijk. Dylan Siemerink raakte de kruising en een kopbal van Sietse Velten vanuit een corner trof de paal.  Pech ook voor EV als Wout Velten de lat raakt. Tot de rust blijft het echter 0-0.

Na de thee komt Peter Pluimers in de ploeg voor Jorn Nijkamp. PH komt echter met meer passie uit de kleedkamer, speelt feller en EV heeft moeite met de speelwijze van de gastheren. In de 67e minuut wordt het dan ook 1-0. Koen Lubbers krijgt veel te veel ruimte in de 16 meter, en scoort de 1-0.

Niet veel later kan Wim Oosthoek voortijdig douchen als hij tegen zijn tweede gele kaart oploopt. EV wil alsnog de gelijkmaker forceren, maar PH haalt het tempo uit de wedstrijd. De ploeg gokt op de counter, laat met enige regelmaat een verzorger aanrukken en maakt op die manier de 90 minuten vol.
Het blijft uiteindelijk bij een 1-0 eindstand. Volgende week speelt EV thuis tegen Hulzense Boys.

Uitslagen overige wedstrijden:
Sparta – Be Quick ’28 2-0
Be Quick Zutphen – Den Ham afgelast
Quick ’20 – Vroomshoopse Boys 3-1
IJVV – ZAC 1-3
De Esch – ASC 2-1
Hulzense Boys – WVF 3-0