De spanning in de 1e klasse D stijgt tot ongekende hoogte. Lukt het Enter Vooruit om directe degradatie te ontlopen, of gaat de ploeg de na-competitie in om op die manier klassenbehoud alsnog af te dwingen. Zaterdag staat de eerste finaledag op het programma, de wedstrijd in en bij Nunspeet, de ploeg die ook nog niet veilig is.

Ook Nunspeet is nog in de race om de na-competitie te ontlopen. De ploeg heeft bovendien een slecht doelsaldo en voelt o.a. de hete adem van, De Merino’s en DZC in de nek. Kortom, de strijd is onderin nog niet gestreden en dat betekent dat er zaterdag weer volop wordt gekeken naar de tussenstanden op de andere velden.
Overigens is het in de top net zo spannend en maken NSC Nijkerk en Bennekom uit wie kampioen wordt.

Nunspeet is bezig aan een sterke eindsprint. In de laatste vijf wedstrijden pakte de ploeg van interim trainer Lucas Hoekman, maar liefst 11 punten! Vorige week werd met 1-2 gewonnen bij Dronten, de drager van de rode lantaarn.

Ook EV pakte vorige week tegen DTS Ede de volle winst, 1-0. Een zwaar bevochten maar verdiende overwinning op De Werf. Overigens was de thuiswedstrijd tegen Nunspeet geen succes. Op 6 oktober ging EV met 1-2 onderuit tegen de gasten van de Veluwe.
De wedstrijd op sportpark De Wiltsangh begint om 15.00 uur.

De overige wedstrijden:
DOS ’37 – Scherpenzeel
DTS Ede – Go Ahead Kampen
DZC –  Nijkerk
Hierden – Dronten
De Merino’s – KHC
Barneveld – Bennekom

De stand: