Enter Vooruit heeft in 2022 nog twee wedstrijden te gaan. Komende zaterdag is dat eerst de uitwedstrijd in en tegen Nieuwleusen. Op zaterdag 10 december de laatste wedstrijd van het jaar, tegenstander op De Werf is dan Den Ham, de drager van de rode lantaarn. Eerst echter Nieuwleusen, een wedstrijd die al om 12.30 uur begint vanwege de wedstrijd van het Nederlands elftal.

De ploeg promoveerde afgelopen competitie naar de 2e klasse. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband was in het seizoen 2012-2013 (2e klasse). Enter Vooruit won destijds de uitwedstrijd met 2-3 door doelpunten van Ron Smit, Dylan Siemerink en Martijn Rohaan. Het seizoen eindigde voor Nieuwleusen in de mineur, de ploeg degradeerde naar de 3e klasse.

Dit seizoen doet Nieuwleusen het goed, de ploeg staat 6e met 14 punten uit 8 wedstrijden. Afgelopen zaterdag won Nieuwleusen met 0-1 van Den Ham door een doelpunt van Jille Brinksma.

De aftrap op Sportpark Het Klaverblad is om 12.30 uur en de wedstrijd staat o.l.v. scheidsrechter Marcel Driessen uit Zwolle.

De overige wedstrijden:
De Zweef – FC Meppel
DOS ’37 – Tubantia
Gramsbergen – ON
Elim – Vroomshoopse Boys
PH – Sparta
Den Ham vrij.

De stand: