Enter Vooruit speelt zaterdag de laatste uitwedstrijd van 2018. In Nijkerk is dan koploper NSC Nijkerk de tegenstander. Nijkerk verloor tot dusverre thuis nog maar één wedstrijd en dat was notabene vorige week. DTS Ede scoorde in de slotseconden twee keer en ging vervolgens met drie punten huiswaarts.

Overigens scoort Nijkerk wel makkelijk en laat het weinig tegengoals toe. Het doelsaldo is 31 -12 en dat betekent een gemiddelde van drie goals voor per wedstrijd. Nijkerk degradeerde vorig seizoen en wil zo snel mogelijk terug naar de Hoofdklasse in het zaterdagvoetbal.

Kampioen worden is dan ook een must, maar volgens de website van de club is men er nog niet van overtuigd dat het zaterdag een makkelijke wedstrijd wordt:
“Zaterdag zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om te winnen van Enter Vooruit. En niet denken ”ze staan onderaan en die winnen we wel even”. Voetballend moet NSC kunnen winnen van Enter Vooruit, maar een kat in het nauw maakt rare sprongen en kan voor een stunt zorgen tegen NSC”, aldus de redactie bij Nijkerk

Als het aan trainer Peter Schulte ligt gaat Enter Vooruit zaterdag inderdaad stunten bij Nijkerk: “We moeten met de zelfde instelling de wedstrijd ingaan, als vorige week tegen Bennekom. Alleen moet nu het resultaat beter. Alle elf hebben vorige week hun stinkende best gedaan, het maximale gegeven en meer kun je niet. Zaterdag treffen we opnieuw een sterke tegenstander, maar we gaan er weer 90 minuten vol gas tegenaan”.

De wedstrijd op “De NSC Burcht” begint om 14.30 uur en staat o.l.v. scheidsrechter Paul Lips uit Groningen.

De overige wedstrijden:
Bennekom – Go Ahead Kampen
Ede – Scherpenzeel
DZC ’68 – KHC
Hierden – De Merino’s
Nunspeet – DOS ‘37
Barneveld – Dronten

De stand: