Ook zaterdag staat er voor Enter Vooruit weer een lastige uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is in Bennekom de plaatselijke club van die naam, en ook nog eens de trotse koploper in de 1e klasse D. De club voelt overigens wel de hete adem van NSC Nijkerk in de nek, een punt minder maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

Op 1 december troffen beide ploegen elkaar op de Werf in een enerverend duel. EV gooide enorm veel strijd en opportunisme in de wedstrijd, bij een 2-3 achterstand zette het in voor een waar slotoffensief, maar uiteindelijk bleef de stand 2-3 in het voordeel van de bezoekers uit Bennekom.

Bennekom bleef z’n punten pakken in de afgelopen maanden en zal waarschijnlijk samen met NSC Nijkerk uitmaken wie kampioen wordt. Vorige week won Bennekom met enig fortuin van Go Ahead Kampen. Bennekom kwam met 1-0 achter en scoorde pas in de 84e minuut de winnende treffer, het werd 1-2.

EV zit in een moeilijk fase. De laatste vier wedstrijden werden verloren en het wordt hoog tijd voor de ploeg om weer eens punten te pakken. Omdat ook de concurrentie onderin punten laat liggen zijn de verschillen klein en is de competitie nog lang niet beslist.

Om 15.00 uur fluit scheidsrechter Spoler uit Almelo voor de aftrap op sportpark De Eikelhof.

De overige wedstrijden:

DTS Ede – Nijkerk
DZC – Go Ahead Kampen
Hierden – DOS ‘37
De Merino’s – Dronten
Nunspeet – Scherpenzeel
Barneveld – KHC

De stand: