Het is lang geleden dat beide ploegen elkaar troffen in competitieverband. In het seizoen 1989-1990 won Elim de thuiswedstrijd met 2-0. Een jaar daarvoor werd het 1-1 en in 1987-1988 won EV in Elim met 0-1. Uitslagen die er eigenlijk niet zoveel toe doen en EV speelde destijds in de 1e klasse. Momenteel liggen de kaarten beduidend anders. Elim staat met 3 punten onder de streep en EV kan zich met 4 punten eigenlijk ook geen nederlaag permitteren.

Elim won vorige week tot verrassing van vriend en vijand met 1-2 bij Den Ham. Daardoor nam Den Ham de laatste plaats in en zien we Elim terug op de 12e plaats. Het was een zwaarbevochten overwinning voor Elim, die ook nog eens zagen dat één van de beste spelers, Tim Bos, voortijdig kon gaan douchen na zijn tweede gele kaart. Hij zal er zaterdag niet bij zijn. Het doelsaldo van Elim is 9-22 en dat is veelzeggend…..

EV liep afgelopen zaterdag tegen een nederlaag aan. Het ontbrak bij EV niet aan een flinke dosis werklust, maar voetballend was PH de betere ploeg en bovendien ook nog eens zeer effectief in de afronding.

Om 14.30 uur fluit scheidsrechter André Willems uit Zeewolde voor de aftrap op Sportpark Elim.

De overige wedstrijden:

DOS ’37 – Nieuwleusen
Gramsbergen – Den Ham
PH – FC Meppel
Sparta – Tubantia
Vroomshoopse Boys – ON
De Zweef vrij.

De stand: