Vreugde na afloop.

Op een zonovergoten Sportpark De Rohorst, won Enter Vooruit de zwaar bevochten derby tegen Den Ham. Na 90 minuten, en nog met tien man op het veld bij EV, stond er 0-1 op het scorebord en door deze driepunter is de kans op directe handhaving een stuk groter geworden. Volgende week is er een inhaalprogramma en dan is EV vrij. In de laatste wedstrijd speelt EV thuis tegen FC Meppel.

Den Ham begint wat sterker aan de wedstrijd en creëert een licht veldoverwicht, maar echte kansen krijgt de ploeg niet. Beide ploegen realiseren het belang van de wedstrijd en dat betekent dat beiden nogal verdedigend beginnen en geen goal tegen willen krijgen.

In de 16ste minuut een eerste wapenfeit van EV als Marco ter Weel van zo’n 20 meter aanlegt, maar de keeper brengt redding. Vervolgens is Den Ham aan zet met twee snelle uitvallen, maar Teun Nijhof houdt zijn doel schoon.
In de 25ste minuut een cornerbal voor Den Ham, die uiteindelijk op de lat eindigt en EV komt goed weg.

Den Ham blijft de bovenliggende partij en komt een paar keer gevaarlijk voor het doel van EV, maar weet de kansen niet te verzilveren. Beiden ploegen gaan de rust in met een 0-0 stand en gezien het spelbeeld hoeft EV daar niet rouwig om te zijn. In de tweede helft moet er een tandje bij voor EV, dat is duidelijk!

EV komt wat sterker uit de kleedkamer en laat in het begin meer beleving en strijd zien. In de 55ste minuut een mooie aanval van EV maar Marco ter Weel kan de bal niet lekker verwerken.
Het lijkt Den Ham wakker te schudden, want in de volgende minuten krijgen ze twee enorme kansen, maar dankzij Teun Nijhof blijft EV in de wedstrijd.

Vervolgens golft het spel heen en weer en beide ploegen creëren grote mogelijkheden op een voorsprong. Voor EV blijkt Teun Nijhof goud waard en Job Voortman is tweemaal erg dichtbij bij de 0-1, maar ook hier nog geen geluk in het spel.

De spanning neemt steeds meer toe naarmate de wedstrijd vordert. Den Ham drukt steeds meer aan en EV blijft gevaarlijk in de counter. In de 82ste minuut een snelle uitval via Job Voortman die het 16-meter gebied binnen slalomt. Hij ziet Jelle Swiers vrij staan en die tikt beheerst binnen, 0-1!

Een minuut later krijgt Menno Beuving zijn tweede gele kaart en moet EV met tien man verder. Het worden zenuwslopende minuten. Trainer Niek Woesthuis brengt twee frisse jeugdspelers binnen de lijnen, Morris Scholten en Rocco Eertink.

EV wil hoe dan ook de winst over de streep trekken en geeft alles! Uiteindelijk is daar het fluitsignaal van scheidsrechter Kaya en kan EV drie zeer belangrijke punten bijschrijven.

De overige uitslagen:

DOS ’37 – ON 2-1
Nieuwleusen – FC Meppel 5-1
De Zweef – Tubantia 1-0
Gramsbergen – Vroomshoopse Boys 2-1
Elim – Sparta 1-7