Lang zag het er naar uit dat Enter Vooruit met een punt terug zou gaan richting Werf. In de slotfase van de wedstrijd moest de ploeg van Niek Woesthuis alsnog buigen en scoorde Nieuwleusen tegen de verhouding in de 2-1 en in de allerlaatste minuut zelfs de 3-1. Een zure nederlaag, temeer Enter Vooruit absoluut een punt had verdiend en vocht voor wat het waard was.

EV begint op het zware veld in Nieuwleusen sterk aan de wedstrijd. In een compacte samenstelling weet EV er een paar keer goed uit te komen. In de 14e minuut levert dat wat op, vanaf het middenveld een lange bal van Wout Velten op Sander Jansen die keurig aflegt op Henri Knol, 0-1.

Vervolgens heeft Nieuwleusen meer balbezit, maar creëert nog weinig. In de 30e minuut een solo van Job Voortman vanaf de middellijn, waar hij meerdere tegenstanders uitspeelt, maar de bal eindigt net aan de verkeerde kant van de paal. Nieuwleusen drukt langzaam meer aan…

In de 33e minuut wordt het 1-1 uit een vrije trap die wordt binnengekopt door Roy Bollemaat. Op slag van rust nog een enorme kans voor Job Voortman na een vooractie van Jelle Swiers, maar zonder resultaat. Rust: 1-1.

In de tweede helft een gelijk opgaande strijd. Het blijft moeilijk voetballen op het glibberige veld van Nieuwleusen en aan beide kanten wordt er meer de beuk ingegooid in de tweede helft.

Richting het einde worden er aan beide zijden wisselingen toegepast. Bij Nieuwleusen valt een behendige, snelle spits aan de rechterzijde in. Daar heeft de verdediging van EV moeite mee. Hij weet vijf minuten voor het einde het net te vinden na een snelle uitval, 2-1.

EV gooit het daardoor nog meer open om voorin wat te forceren. In de 90e minuut scoort dezelfde spits van Nieuwleusen de 3-1 en moet EV weer een nederlaag slikken.

Nadien wordt de conclusie getrokken dat er wederom meer in had gezeten, maar dat EV zichzelf de das omdoet door de enorme kansen niet te verzilveren. Dat moet volgende week dan maar gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Den Ham.

Uitslagen andere wedstrijden:
DOS ’37 – Tubantia
Gramsbergen – ON
PH – Sparta
De Zweef – FC Meppel 1-0
Elim – Vroomshoopse Boys 3-5