De 0-1 van IJVV.

Voor Enter Vooruit zit het seizoen erop. Door de 0-2 nederlaag tegen IJVV is de ploeg definitief uitgeschakeld voor de strijd om promotie en dat betekent dat de ploeg niet naar vv Batavia in Lelystad hoeft. De periode kampioenen zijn: Hulzense Boys, Sparta en Be Quick ’28. Enter Vooruit kan zich richten op het nieuwe seizoen maar moet dat wel doen zonder een aantal spelers die zaterdagmiddag afscheid namen van de club.

IJVV had zelf nog kans op een periode titel en kwam met de nodige supporters richting De Werf. De ploeg had ook het meeste recht op de drie punten. IJVV was met name effectief in de afronding, speelde een tempo hoger en had het meeste balbezit over 90 minuten.

De eerste kans voor EV was na ruim een kwartier als Henri Knol een vrije trap snel neemt en de lat raakt. Niet veel later zijn de gasten kansrijk als de scheidsrechter een vlagsignaal van Koen Kamphuis negeert en laat doorspelen. Teun Nijhof kan echter redding brengen.

In de 30e minuut een fraaie actie van Sander Jansen die soleert door de defensie van IJVV maar uiteindelijk strandt op de keeper.
IJVV neemt daarna toch het initiatief. De ploeg krijgt drie kansen op rij en EV wankelt.

In de 35e minuut is het wel raak. Het is Job van de Berg die alleen voor Teun Nijhof geen fout maakt en IJVV op 0-1 zet. Direct daarna gaat Wim Beuving naar de kant en wordt vervangen door Jurgen Siemerink.

De beste kans voor EV is er in de 44e minuut als Sander Jansen de bal bij de tweede paal legt, maar Peter van Brussel de bal net over het doel tikt. Rust 0-1.

In de tweede helft moet dezelfde Jurgen Siemerink al na 5 minuten naar de kant en wordt vervangen door Dirk Bretveld. EV gooit veel energie in de wedstrijd, knokt voor iedere bal maar de gasten uit IJsselmuiden komen niet echt in de problemen.
Marco ter Weel en Jorn Nijkamp worden gewisseld voor Mathijs Rozemuller en Gijs Nijmeijer.

EV blijft vechten voor een goed resultaat, speelt met veel opportunisme en in de slotfase gaat ook doelman Teun Nijhof mee naar het front. Het levert wel het nodige spektakel op in de 16 meter van IJVV, maar gescoord wordt er niet.
Integendeel in de 92e minuut is het Jonathan van Marle die de beslissende 0-2 scoort. Het is tevens de eindstand.

Uitslagen overige wedstrijden:

Be Quick ’28 – PH 4-3
Be Quick Zutphen – ASC 2-0
Den Ham – De Esch 0-0
Hulzense Boys – WVF 0-2
Vroomshoopse Boys – Quick ’20 1-4
ZAC – Sparta 1-2